Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKOM IZRICANJA PRESUDE

Stravičan opis ubojstva Denisa Tota: 'Vratila se i udarala ga je u glavu iako je ležao na podu. Nisu zvali pomoć, pobjegli su'

Denis Tot
Instagram
30.11.2022.
u 12:51

Nisu prijavili da su udarili žrtvu, niti su incident prijavili policiji. Klementina nije pomogla, a Angelo je pobjegao

Danas je u Skopju objavljena nepravomoćna presuda za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota prema kojoj su Angelo Gjorgievski (28) i Klementina Levkovska (19) dobili 18 godina zatvora, dok je Andrej Kostovski (19) osuđen na 16 godina zatvora. Makedonski medij a1.on.mk navodi da su otegotne okolnosti stupanj kaznene odgovornosti, lišenje života....

Nisu prijavili da su udarili žrtvu, niti su incident prijavili policiji. Klementina nije pomogla, a Angelo je pobjegao. 

- Najpouzdaniji dokaz za sud su snimke kamera klubova Privilegea i Save Cityja. Jasno su vidljivi svi detalji i zajedničko djelovanje okrivljenika. Nedvojbeno je da su bili svjesni nastalih posljedica. Pad Denisa Tota, koji je bio atletski i snažan, jasno ukazuje na snagu Angelovih udaraca. Udarci su se nastavili, a najupornija je bila Klementina, koja se, iako rastresena, vratila i udarila ga u glavu.

Samo okretanje Tota na tlu, povlačenje od strane Angela i Andreja, nejavljanje hitnoj pomoći da je unesrećeni udaren, upućuje na zaključak da su oni bili svjesni nastupanja štetne posljedice i pristajali na mogućnost počinjenja zločina, odnosno postupali su s eventualnom namjerom. Oštećeni prema njima nije ništa poduzeo, a to govori da su bili svjesni posljedica, zaključila je sutkinja Ilievska-Josifović, a navodi ovaj makedonski medij.

Utvrđeno je da rukometaš Denis Tot nije zadobio ozljedu kralježnice, da bi preživio.

- Pokazalo je to vještačenje Aleksandra Stankova, ravnatelja i doktora sudske medicine, prilikom obdukcije tijela. Doktor Stankov kaže: "Da nije bilo te ozljede, mogao je preživjeti." Udarac glavom o tvrdu podlogu bio je ključni trenutak. Dogodilo se to kada je Totha šakom udario optuženi Angelo Gjordjievski - izvjestili su sa suđenja.

>> VIDEO Splitska policija objavila fotografije vozila: Pregaženi policajac (20) ima teške ozljede bubrega, rebara i glave


 
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
13:07 30.11.2022.

Da. Kod nas bi to bilo "u afektu" i "nehotice", a onda bi im našli i olakotnih okolnosti. On bi dobio 8, ona 5. Izašli bi za 5 i 3.

Avatar southman
southman
12:59 30.11.2022.

tako se sudi. Brzo i strogo.

HE
Herceg56
13:13 30.11.2022.

Do pravomoćne presude ima još dugo,kakav zločin i ovako ubiti čovjeka je za svaku osudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije