Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj dječjeg časopisa

Moj crtež cvijeća objavljen je u Radosti! Baš sam se jako iznenadila

Radost
Branimir Bradarić
10.05.2019.
u 08:30

Svi u razredu čuvamo stare brojeve, ponekad ih koristimo u nastavi, kaže osmogodišnja Barbara. Nastavnicima je Radost pomoćni udžbenik

Taj je dan Barbari Saulić (8), učenici 2.a razreda OŠ Blage Zadre iz Vukovara, bio još jedan uobičajen školski dan. S jedinom razlikom što je toga dana u školu došao novi broj dječjeg časopisa Radost, koji za učenike drugih i trećih razreda te škole osigurava HEP. A onda je prelistavajući novi broj Radosti Barbara naišla na svoj crtež. Kaže kako je to bio njezin prvi rad koji je slala u Radost i odmah je i objavljen.– Na satu likovnog crtali smo cvijeće, a učiteljica je odlučila moj rad poslati u Radost. Nisam znala da će biti u novinama tako da sam se jako iznenadila. Listajući časopis vidjela sam crtež koji je sličio na moj, a onda sam pročitala ispod njega svoje ime i prezime – kaže Barbara prisjećajući se toga dana.

Omiljene priče i posteri

Dodaje da su svi njezini prijatelji iz razreda, kao i članovi obitelji, bili jako sretni. Inače čuva sve brojeve Radosti koje dobije u školi, ali ovaj broj uvijek ima posebno mjesto i svako malo ga opet pregleda. Najavljuje da će i dalje u Radost slati svoje radove, crteže ili pjesmice, kako bi možda i oni bili objavljeni.

– Svi se radujemo uvijek kada stigne novi broj Radosti. Sve pregledamo i malo pročitamo. Meni se osobno najviše sviđaju pjesmice u časopisu. Volim pročitati i priče, a i posteri su mi lijepi. Ima u časopisu i stripova i lijepih priča o životinjama. Svatko od učenika voli nešto drugo. Inače, u razredu čuvamo sve stare brojeve. Ponekad ih koristimo i u nastavi – kaže nam Barbara.

I školska knjižničarka Magdalena Radić kaže nam da se djeca uvijek raduju novom broju Radosti, a često dolaze i u samu knjižnicu da ih prelistaju, potraže nešto, pročitaju…

Zahvalni HEP-u

– Svaki broj Radosti uvijek donosi novu radost samim učenicima. U našoj školi svi učenici drugih i trećih razreda dobivaju svoje besplatne primjerke Radosti, sve to osigurava HEP i na tome zahvaljujem u ime svih učenika – kaže nam Radić.

Dodaje da je i za učenike ali i za nastavnike iznimno važno što svaki učenik dobiva svoj primjerak časopisa tako da nema izdvajanja, a samim time niti podjela. Smatra i da bi bez osiguranih besplatnih primjeraka broj djece koja bi bila preplaćena na časopis bio mali.

– Ta činjenica puno pomaže i samim nastavnicima koji Radost koriste kao pomoćni udžbenik. A to im osigurava i činjenica što časopis prati plan i program nastave tako da u novom broju Radosti uvijek ima nešto što učenici i inače rade tijekom nastave. U svakom slučaju jedna iznimno hvalevrijedna akcija – ističe Magdalena Radić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
11:29 10.05.2019.

Sreća djetinjstva, čuvajmo našu djecu i omogućimo im sretno djetinjstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije