Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija potvrdila da je imao alibi

Mladić (21) pretučen dok se vraćao s posla, otac ogorčen: Namlatili ste čovjeka ni kriva ni dužna!

Policija tukla mladića
Facebook/Torcida
25.10.2022.
u 10:51

- Namlatili ste čovjeka ni kriva ni dužna! Policajac koji ga je tukao najmanje dvanaest puta ga je palicom udario po leđima. Je li u ijednom trenutku promislio da je moj sin nevin? Pitam se ima li taj policajac kući djecu, brata, sestru, rodbinu... Bi li tako radio da su njegovi u pitanju? Nisam još uračunljiv, nemojte mi što zamjerit - priča otac koji je prilično uzrujan iako nije spavao više od 24 sata.

Da su oni njega stavili u lisičine, priveli na ispitivanje i tako utvrdili zašto se zatekao na tom mjestu, ja bih to prihvatio kao policijsku grešku. Ali mlaćenje palicom po leđima, bez ikakva upozorenja, vezivanje, privođenje, oduzimanje mobitela... Pa šta je to?', kaže otac 21-godišnjaka koji se nakon utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu zatekao nedaleko od mjesta sukoba policije s nekolicinom navijača pa je zajedno s još pet osoba izudaran i priveden. Iz pritvora je pušten bez prijave, sutradan, a na pres konferenciji policije rečeno je da je imao alibi. Njegov alibi više je nego čvrt, jer su ga potvrdile njegove kolege iz restorana u kojem radi kao kuhar. On je naime te noći svega nekoliko minuta prije uličnih nereda izašao s posla i krenuo prema automobilu parkiranom u Zrinsko-frankopanskoj ulici, nedaleko od intervencije policije.

No umjesto da s posla dođe mirno kući, na svoj godišnji odmor, koji je taman počeo nakon odrađene sezone, on se liječi od ozljeda. Psihički oporavak bit će mu, kaže otac, biti još teži i dulji. Jer njegov sin je, kako kaže, prije svega pošten radnik, a uz to je i dobrovoljni vatrogasac pa mu ovako nešto, nakon ljeta provedenog u kuhinji i na požarištima, svakako nije trebalo, piše Slobodna Dalmacija.

- Namlatili ste čovjeka ni kriva ni dužna! Policajac koji ga je tukao najmanje dvanaest puta ga je palicom udario po leđima. Je li u ijednom trenutku promislio da je moj sin nevin? Pitam se ima li taj policajac kući djecu, brata, sestru, rodbinu... Bi li tako radio da su njegovi u pitanju? Nisam još uračunljiv, nemojte mi što zamjerit - priča otac koji je prilično uzrujan iako nije spavao više od 24 sata. 

- Sin se ženi ili meni uvijek javi na mobitel kad iza ponoći namjerava negdje ostati. Te noći se nije javljao i mater ga je zvala na mobitel, ja sam zvao, zvoni, ne javlja se... Negdje oko dva sata mobitel mu više nije bio dostupan. Tada smo se jako zabrinuli i ko dvije lude hodali po kući, da bi negdje oko tri sata meni zazvonio mobitel. S druge strane policajac. Pita me jesam li ja taj i taj. Ne znam kako sam tada ostao na nogama. Rekao mi je, doduše, odmah da mi je sin dobro, ali da je priveden jer je napao policiju - ogorčen je 58-godišnji otac.

Zahvalan je ljudima iz restorana koji su poduzeli sve kako bi policiji dokazali da je mladić njihov sin zaposlenik i da nije bio na utakmici. Voditeljica restorana je potvrdila kako je na kameri zabilježeno točno vrijeme kad je napustio restoran.

- Jako je dobar momak iz divne obitelji, radišan je i kolegijalan. Ovaj tjedan je nakon cijele sezone trebao na godišnji i sad je na bolovanju, užasno nam je žao... Bez riječi ga tako s leđa pretući, to je grozno. Ovo je velika greška. Voljni smo svima potvrdit sve što znamo - govori voditeljica.

- Kakve su to metode, najprije ga prebij pa ga privedi? To jednostavno ne mogu zamisliti čak i ako se o huliganima radi i neovisno o tome je li to interventna, redovna, izvanredna policija, USKOK... Ne želim da se ovakve stvari u državi događaju. A je li to političko pitanje ili greška pojedinca, to me ne interesira. Oni mogu sad govoriti šta hoće, ali on je još dijete. Imamo li mi prava ikakva? Kako su ti ljudi obučeni? Znači, kao psi pušteni na ovce. Jesmo li mi stoka za klanje? Ne tražim ničiju glavu, ali ne smije se ovo dešavat - revoltiran je otac. 

Video: Konferencija policije: 'Na događaje sa snimke nismo ponosni, stražit ćemo sve'

Nije bilo teških ozljeda

'Nakon događaja 21. listopada 2022. godine u Splitu, u službene prostorije dovedeno je šest osoba, uhićeni su i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje.

U odnosu na muškarca za kojeg nije utvrđeno postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela, ni prekršaja, isti je odmah nakon što su prestali postojati razlozi za njegovo zadržavanje, odnosno kad smo utvrdili sve činjenice koje su se odnosile na njega, pušten iz službenih prostorija. Obzirom da su nad osobama uporabljena sredstva prisile, svih šest osoba je nakon što su dovedeni u službene prostorije pregledao liječnik i nisu imali teške tjelesne ozljede.

U odnosu na uporabu sredstava prisile, Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima normirana je obveza provođenja postupka opravdanosti koji će u svakom slučaju primjene sredstava biti proveden', odgovorili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Video: Lažna dojava o bombi u Rijeci

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar Cantor
Cantor
11:53 25.10.2022.

Ja sam davno još u Jugi jednom tako naje*o jer nisam bježao jer ništa nisam bio kriv. Dobra pouka za ostatak života...

Avatar El_Delinquente
El_Delinquente
12:28 25.10.2022.

Svi huligani, nasilnici koji u rulji napadaju pojedince cak i zene inace dolaze sa posla i doma ih ceka voljena zena i troje djece. Oni su zrtve. Posebno kada im se izbije razbijena boca iz ruke i dobiju pendrekom jerr ne suradjuju. Zlocinci su policajci kao sto su nekada zlocinci bili i branitelji koji su drsko branili zemlju od agresora.

ZA
zagi101
11:48 25.10.2022.

on je samo išao vidjeti kaj se događa, ko i oni da Desincu nakon derbija u Zagrebu ili oni koji su u ratu bili samo kuhari, nisu bili na prvoj crti. ajde dosta tih fora. pitaj si sina kaj jee stvarno radio tamo. sigurno nije nikakav svetac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije