Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrica obrazovanja uživala u jagodama i napravila pravopisni gaf

- Iako nije baš neradni dan, uspijela sam uloviti par trenutaka za pokoju trešnju. Uživajte u suncu - stoji pokraj fotografije. Naravno, njeni su pratitelji odmah primijetili da je pogrešno napisala riječ uspjela, pa su joj na to skrenuli pozornost.
31. svibnja 2018. u 18:03 31 komentara 12742 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/6

Objava na Facebooku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak danas je postala pravi hit. Naime, ministrica je dan iskoristila za uživanje u trešnjama, pa je fotografiju iz vrta podijelila na svom službenom Facebook profilu.

Blaženka Divjak Želi promjene Ministrica Divjak: Od politike ne živim niti sam ikad živjela

- Iako nije baš neradni dan, uspijela sam uloviti par trenutaka za pokoju trešnju i jagodu. Uživajte u suncu - stoji pokraj fotografije. Naravno, njeni su pratitelji odmah primijetili da je pogrešno napisala riječ uspjela, pa su joj na to skrenuli pozornost.

Blaženka Divjak | Autor : Facebook/ Naš potok Foto: Facebook/ Naš potok

Mnogima nije bilo jasno kako je ministrica obrazovanja mogla napraviti takav gaf, dok su neki Facebook korisnici uvjereni kako ona vjerojatno i ne piše te objave, nego ima administratora stranice.

- Greška, sada i ispravljena, hvala na skretanju pozornosti - napisala je ministrica i smiješkom zaključila raspravu.

Blaženka Divjak
1 / 6
Blaženka Divjak
Ministrica Blaženka Divjak obišla ovogodišnji STEM Games STEM Games Divjak: Ove godine smo prvi put osigurali 3400 stipendija isključivo za STEM zanimanja Blaženka Divjak i Radovan Fuchs Reforma obrazovanja Divjak: Razgovarali smo o 150 milijuna iz fondova. Fuchs: Moramo ubrzati proces Blaženka Divjak rasprava intelektualaca Divjak odgovorila prorektoru stihom iz pjesme: Ne možeš uvijek dobiti ono što želiš
NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  zanimljivo ...takvih "gafova" ima u svakom članku Večernjaka...pa nikom ništa

 • nik83:

  Kad si simpatizer ili član HNS-a ne trebaju ti ni sposobnost, ni pismenost, ni pamet ni znanje da bi dobio fotelju.

 • Brankko:

  Zanimljivo, a ljudi ne primjećuju "par trenutaka". Može par rukavica, može par cipela itd., ali "par" ne znači "nekoliko". Zamislite ovu rečenicu: Vidjeli smo par ljubavnih parova, svaki je kupio par pari čarapa. Neki preslikavaju njemačku konstrukciju, neki englesku (zbunjuje ... prikaži još! ih uporaba couple), neki i ne znaju da preuzimaju to pogrešno "par=nekoliko" od drugih. -- A stvar je izbora bi li to bilo "nekoliko trenutaka" ili na primjer "neko vrijeme", "neko kratko vrijeme" ili što drugo.