Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Razgovarali smo o 150 milijuna iz fondova. Fuchs: Moramo ubrzati proces

Razgovarali smo o planovima gdje i kako sukladno Akcijskom planu uključuje ERS, mislim da smo se oko toga usuglasili, kaže ministrica.
16. travnja 2018. u 15:31 14 komentara 460 prikaza
Blaženka Divjak i Radovan Fuchs
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sastala se danas s Radovanom Fuchsom, posebnim savjetnikom premijera Andreja Plenkovića za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine.

Blaženka Divjak Blaženka Divjak U eksperimentalnoj školi roditelji neće plaćati ni udžbenike ni tablete

- Razgovarali smo o planovima gdje i kako sukladno Akcijskom planu uključuje ERS, mislim da smo se oko toga usuglasili. Sutra ide imenovanje članova, i nakon toga u prvom slobodnom terminu ćemo sazvati sastanak, a mjesto gdje će se sastajati je Berislavićeva - rekla je ministrica Divjak, prenosi N1.

Blaženka Divjak i Radovan Fuchs
1 / 8
Blaženka Divjak i Radovan Fuchs

- Razgovarali smo i gdje su ostali elementi vezani uz 150 milijuna koje smo dobili iz fonda Europske unije, pa sam ekskluzivno izvijestila Radovana da smo danas dobili iskaz interesa od 10 nakladničkih kuća za nove udžbenike za eksperimentalnu reformu, tako da možemo pobiti sve skeptike, koji su mislili da od toga nema ništa. Ono što me posebno veseli jest da je najviše interesa za matematiku. Već smo dobili i primjerke nekih gotovih udžbenika i materijala, a krajnji rok da se sve kompletira je do kraja svibnja i mislim da ćemo dotad imati priliku dati našim učiteljima na uvid da izaberu. Ide i tečaj za mentore i u prvom terminu ćemo sazvati konstituirajuću sjednicu ERS-a - dodala je ministrica.

- Dosta dugo razgovarali smo oko organizacijskih stvari, a primarna stvar je da čitav proces ubrzamo. Učinit ću sve da svi oni koraci koji budu trebali biti napravljeni budu u skladu sa Strategijom i Akcijskim planom. Mislim da ćemo nakon konstituiranja ERS-a podijeliti zadatke. Imamo za prvi moment tri koraka koja ćemo napraviti i onda uz sve analize i ostale stvari idemo dalje što je moguće bržim tempom, prateći sve ono što je zakonskim, podzakonskim i inim aktima predviđeno - rekao je Fuchs, dodavši da ne sumnja u ministričinu najavu da će reforma krenuti 1. rujna. 

Radovan Fuchs SASTANAK U PONEDJELJAK Fuchs i Divjak počinju raditi Radovan Fuchs i Andrej Plenković Radovan Fuchs Nemam pravo na pogrešku, reforma mora ići! Radovan Fuchs i Andrej Plenković NOVO IMENOVANJE Radovan Fuchs imenovan posebnim savjetnikom predsjednika Vlade
smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Na koncu ce biti puno larme a za nis...neka mladi uce njemacki jezik jer ce im to pomoci da zarade kruh svagdasnji...jer u hrvatskoj su ljudi bespomocni i duzni su oko 107 milijardi kuna...tog nema nigdje na kugli zèmaljskoj....

  • rimac444:

    Veliki Plenković našao je još jedno solomonsko rješenje, kao što je sa IK dao si daju sami autogol, samo što to ne razumiju brojni maloumnici.

  • S.Savić:

    Ratifikacija Istanbulske konvencije bila je prvi korak. Ne postoji besplatan ručak - dar ERS-a Hrvatskoj je trojanski konj, zlonamjerno sjeme koje će narasti u korov zbunjenosti za našu djecu kad budu prisiljeni proučavati i prihvatiti rodnu ideologiju.