Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma obrazovanja

Divjak: Razgovarali smo o 150 milijuna iz fondova. Fuchs: Moramo ubrzati proces

Blaženka Divjak i Radovan Fuchs
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
16.04.2018.
u 15:31

Razgovarali smo o planovima gdje i kako sukladno Akcijskom planu uključuje ERS, mislim da smo se oko toga usuglasili, kaže ministrica.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sastala se danas s Radovanom Fuchsom, posebnim savjetnikom premijera Andreja Plenkovića za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine.

- Razgovarali smo o planovima gdje i kako sukladno Akcijskom planu uključuje ERS, mislim da smo se oko toga usuglasili. Sutra ide imenovanje članova, i nakon toga u prvom slobodnom terminu ćemo sazvati sastanak, a mjesto gdje će se sastajati je Berislavićeva - rekla je ministrica Divjak, prenosi N1.

Blaženka Divjak i Radovan Fuchs
1/8

- Razgovarali smo i gdje su ostali elementi vezani uz 150 milijuna koje smo dobili iz fonda Europske unije, pa sam ekskluzivno izvijestila Radovana da smo danas dobili iskaz interesa od 10 nakladničkih kuća za nove udžbenike za eksperimentalnu reformu, tako da možemo pobiti sve skeptike, koji su mislili da od toga nema ništa. Ono što me posebno veseli jest da je najviše interesa za matematiku. Već smo dobili i primjerke nekih gotovih udžbenika i materijala, a krajnji rok da se sve kompletira je do kraja svibnja i mislim da ćemo dotad imati priliku dati našim učiteljima na uvid da izaberu. Ide i tečaj za mentore i u prvom terminu ćemo sazvati konstituirajuću sjednicu ERS-a - dodala je ministrica.

- Dosta dugo razgovarali smo oko organizacijskih stvari, a primarna stvar je da čitav proces ubrzamo. Učinit ću sve da svi oni koraci koji budu trebali biti napravljeni budu u skladu sa Strategijom i Akcijskim planom. Mislim da ćemo nakon konstituiranja ERS-a podijeliti zadatke. Imamo za prvi moment tri koraka koja ćemo napraviti i onda uz sve analize i ostale stvari idemo dalje što je moguće bržim tempom, prateći sve ono što je zakonskim, podzakonskim i inim aktima predviđeno - rekao je Fuchs, dodavši da ne sumnja u ministričinu najavu da će reforma krenuti 1. rujna. 

Komentara 14

DU
Deleted user
15:47 16.04.2018.

Na koncu ce biti puno larme a za nis...neka mladi uce njemacki jezik jer ce im to pomoci da zarade kruh svagdasnji...jer u hrvatskoj su ljudi bespomocni i duzni su oko 107 milijardi kuna...tog nema nigdje na kugli zèmaljskoj....

RI
rimac444
21:26 16.04.2018.

Veliki Plenković našao je još jedno solomonsko rješenje, kao što je sa IK dao si daju sami autogol, samo što to ne razumiju brojni maloumnici.

DU
Deleted user
00:15 17.04.2018.

od kada su zene posle politicit otada ide sve naopako u cjelom svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije