Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Ministar Mornar tvrdi da iz SDP-a i HNS-a ne dolaze podrške kandidatima

Mihaela Adamović
Foto: Pixsell
19.01.2015.
u 19:00

Čuo sam da se ne treba ni javljati na natječaj, ali to je glupost, kaže Mornar

Može li se izbor novog ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje pretvoriti u skandal kojeg ne bi bio pošteđen ni sam ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. Vedran Mornar, pitanje je o kojem se ovih dana intenzivno razgovara u prosvjetarskim krugovima, a na koje ćemo jasan odgovor dobiti u ponedjeljak.

Razgovarali s kandidatima

Kao što je poznato, natječaj je raspisan i s prijavljenim kandidatima članovi Upravnog vijeća Agencije, koji biraju ravnatelja, već su obavili razgovor. Odluka o novom ravnatelju trebala se donijeti u srijedu, 14. siječnja, no prolongirana je. Dogovoreno je da će se Upravno vijeće sastati u petak, 16. siječnja, ali umjesto tog sastanka u četvrtak popodne članovima Upravnog vijeća stiže cirkularni mail od predsjednice Mihaele Adamović (na fotografiji) da se izbor novog ravnatelja prolongira za ponedjeljak, 19. siječnja. To je dodatno raspirilo brojne priče da pojedine kandidate gura SDP odnosno HNS i da preko ministra Vedrana Mornara nastoje tu poziciju osigurati svom kandidatu. Nova odgoda, navodno, bila je potrebna kako bi se do ponedjeljka raznim pritiscima uspjelo “slomiti” pojedine članove Upravnog vijeća i osigurati većinu za određenog kandidata. A kao “siguran” novi ravnatelj spominjala su se četiri imena: Jadranka Herceg iz Agencije za strukovno obrazovanje, Lidija Kralj, učiteljica u OŠ Veliki Bukovac, Koraljka Bakota iz SUVAG-a i Tomislav Reškovac iz Privatne klasične gimnazije.

– To je sve potpuna izmišljotina. I do mene su došle razne priče, čuo sam komentare da se ne treba ni javljati na natječaj kad se unaprijed zna tko će biti izabran. A to nije točno. Javilo se 11 kandidata, u užem izboru ostalo ih je troje-četvero i između njih će odlučivati nijanse – odgovorio nam je ministar Vedran Mornar na pitanje ima li svog kandidata i tko je on. Dodao je da je razgovarao s predsjednicom Upravnog vijeća Mihaelom Adamović (koja nama nije odgovarala na pozive) jer ga je zanimalo što se događa i kako ide izbor.

Izbor tajnim glasovanjem

– Znam da su članovi Upravnog vijeća bili u dilemi i da su zbog toga prvi put odgodili odluku. U ponedjeljak će je donijeti tajnim glasovanjem. Ako je glasovanje tajno, kakve koristi od pritiska na Upravno vijeće – zapitao je Mornar dodajući da se stvara fama da su neki kandidati unaprijed izabrani. Inače, otvaranju postupka izbora novog ravnatelja prethodila je smjena Upravnog vijeća Agencije. Od sedam članova pet je novoizabranih. Nove članove predložio je ministar Mornar, a imenovala Vlada RH.

– Mislio sam da trebam imati Upravno vijeće kojem mogu vjerovati. Pri izradi i uvođenju novog kurikuluma Agenciju očekuje veliki posao i moram imati ljude koji će je gurati u pravom smjeru – zaključio je Mornar.

>> Traže ostavku ravnatelja Agencije: Ako vam se ne da, odustanite

>> Ministar: Vaučeri studentima i đacima daleka su budućnost

Komentara 6

BE
berija
21:53 19.01.2015.

Nisu to pritisci, to je zapovijed.

DE
demokršćanin
21:58 19.01.2015.

Sjetio sam se jednog starog vica.Trebao je biti izabran direktor nekog ondašnjeg poduzeća.Javilo se troje kandidata.Komisija je pitala prvog kandidata koliko je dva plus dva.Kandidat je odgovorio četiri.Drugi kandidat je odgovorio tri.Treći kandidat je odgovorio pet.Za prvog je komisija konstatirala da je pametan.Za drugog je rekla da nema pojma,a za trećeg je rekla da je previše optimističan.Što mislite tko je od kandidata izabran.IZABRAN JE ONAJ KOJEG JE ODREDIO CENTRALNI KOMITET.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:15 19.01.2015.

Sve je to jeftini i primitivni cirkus s lošim nastupima zlih klaunova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije