Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Dodik:

Ako se zarati, Republika Srpska "ni minute" neće ostati u BiH

Milorad Dodik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.09.2016.
u 15:04

Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način istjeraju Srbe iz BiH, izjavio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako vlasti tog entiteta ne misle ratovati, no istodobno je kazao kako u slučaju otvorenog sukoba taj entitet ne bi "ni minute" ostao u sastavu Bosne i Hercegovine.

Komentirajući u Laktašima pokraj Banje Luke upozorenje ratnog zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića kako bi referendum u RS najavljen za 25. rujna mogao otvoriti prostor novim oružanim sukobima u BiH u kojima bi Republika Srpska mogla opstati najviše deset do petnaest dana, Dodik je kazao kako se Republika Srpska ne sprema za rat, no spremna je braniti svoj teritorij.

"Kada bi to učinili, to bi samo ubrzalo naš put k samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste definitivno bi nas izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute", kazao je Dodik novinarima portala banjolučkih "Nezavisnih novina".

Ustvrdio je također da Halilovićeva izjava nije slučajnost, a dodatne optužbe uputio je na račun predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sugerirajući kako i jedan i drugi razmišljaju na isti način, odnosno kako žele "istjerati Srbe iz BiH".

"Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način istjeraju Srbe iz BiH", izjavio je Dodik. 

Potvrdio je kako se pripreme za referendum 25. rujna nastavljaju, dodajući kako je uvjeren da će proteći mirno i bez ikakvih sukoba.

Komentara 154

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
15:18 21.09.2016.

milorade u eri smo interneta facebooka you tubea,,,zar misliš da možeš natjerati nakoga da uzme pušku 2016 dok će tvoja djeca studirati u omraženoj americi kao 91 kad su u beogradu (rts) vas huškali na prve susjede,,,to isto vrijedi za halilovića!!!

SK
servus.krajna19@gmail.com
17:07 21.09.2016.

"Ako se zarati, Republika Srpska "ni minute" neće ostati u BiH",,,,,,,, isti tako niti Herceg Bosna i to neka balijama bude jasno................a ako pretjeraju prema Hrvatima , onda će se Srbi i Hrvati udružiti u to budite sigurni VJEROM U KRISTA PROTIV ISLAMISTA

Avatar Tranquillo
Tranquillo
16:59 21.09.2016.

Bliže se izbori u BiH, zato su tenzije toliko visoke, a visoke su i bez toga. BiH je krhki protektorat međunarodne zajednice koji na silu hoće zajedno držati tri naroda koji su podijeljeni po feudalno-religijskim osnovama već stoljećima. Tamo postoje tri potpuno dovojena pogleda na prošlost, sadašnjost i budućnost. Tko misli drugačije, ili je vrlo naivan ili vrlo neupućen. Srbi su kao najbrojniji narod u Jugoslaviji morali dobiti nekakav oblik kompenzacije nakon izgubljene SAO Krajine i Kosova. Entitet nije država. Stvaranje države i(li) pripajanje Srbiji nije moguće bez rata. Da je MZ htjela da Srbi imaju državu u BiH u međunarodno pravnom smislu, dali bi ju. A nisu, jer im odgovara ovakvo nesređeno stanje. Najviše treba zabrinjavati mlaka i nekonzistentna politika službenog Zagreba prema zaštiti hrvatskog naroda u BiH i ignoriranje ustavnih obveza proizašlih iz washingtonskog i daytonskog sporazuma. Srbima se mora priznati da se bore za srpsku stvar, a Hrvati se u međuvremenu zabavljaju šta je bio čiji deda. To jedino može dovesti do nestanka hrvatskog naroda u BiH. Gubitkom zapadne Hercegovine trajno je ugrožena Dalmacija. Jedan narod spletom nesretnih okolnosti i po željama velikih stoljećima živi u dvije države. Ako je to realnost, onda to treba prihvatiti. Ali ne treba prihvatiti da ne pomažemo jedni drugima, ekonomski, geopolitički, geostrateški, politički i moralno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije