Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVITE KONZULTACIJE

Tri dana prije referenduma: Dodik odlazi u Moskvu na sastanak s Putinom

14.09.2016.
u 20:06

Predsjednik RS-a bi se tijekom boravka u Moksvi trebao sastati i s ruskim gospodarstvenicima i investitorima

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik sastat će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom 22. rujna u Moskvi, tri dana uoči najavljenog referenduma o danu RS-a, objavili su večeras mediji u Beogradu pozivajući se na izvore iz Moskve i Banjaluke.

Dodik će u Kremlj otputovati na Putinov poziv, a šef predstavništva RS-a u Moskvi Duško Perović izjavio je kako su mu jutros iz Putinova ureda potvrdili da će se sastanak održati 22. rujna.

– Riječ je o sastanku u okviru redovitih konzultacija o raznim temama – tvrdi Perović u izjavi koju prenose beogradski mediji.

Predsjednik RS-a bi se tijekom boravka u Moskvi trebao sastati i s ruskim gospodarstvenicima i investitorima.

Susret s Putinom uslijedit će nakon nedavnog sastanka Dodika s predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u Beogradu koji nisu poduprli referendum, ali niti žele utjecati "na promjenu političkih stajališta legitimno izabranih političara" u tom entitetu u BiH.

Nekoliko dana poslije Vučić je, otvarajući s Dodikom dionicu autoceste Prnjavor – Doboj, pozvao vlasti u RS-u da "smire napetosti".

Dodik je ipak u srijedu u Banjaluci potvrdio da će se referendum održati. – Referendum će nedvojbeno biti održan. Zastoja u ovom procesu neće biti. To je naše pravo i građani RS-a će to pravo iskoristiti 25. rujna – citiraju beogradski mediji današnju Dodikovu izjavu agenciji Srna u Banjaluci u kojoj je naglasio i da su "stvoreni svi tehnički preduvjeti za organizaciju i provođenje referenduma".

>> Dodik ne odustaje od referenduma, odbacio je zahtjev zapadnih diplomata

Komentara 16

ST
strsljen2013
22:19 14.09.2016.

Jao bre Dodiku pa Put-in vam sjeba Kosovo a di neće paradržavu. O tome ćete kmečiti uz gajde idućih hiljadu godina.

PI
pitijestpit
21:08 14.09.2016.

bude rs dobila po tamburi kao i srbija 99.

BE
berava
20:23 14.09.2016.

Znaci Dodara ide na istezanje usiju kod Putka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije