Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Milanović o Beljaku: Nisam mamio potpredsjednika HSS-a, ne služim se takvim poslovima

Milanović u dvorani
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/5
11.09.2015.
u 15:49

Premijer Milanović u Slavonskom Brodu otvorio je 11,5 milijuna kuna vrijednu školsku sportsku dvoranu OŠ "Đuro Pilar"

- Potpredsjednik HSS-a Krešo Beljak ne želi suradnju s HDZ-om. To je pitanje osobnog izbora i ukusa, ali mi iz SDP-a nismo ga mamili i vabili. Ja se, za razliku od nekih, ne bavim takvim poslovima - rekao je premijer Zoran Milanović.

On nije želio odgovoriti na pitanje je li točno da SDP nudi Beljaku peto mjesto na listi u 2. izbornoj jedinici.

- Odnos između Beljaka i HSS-a interna je stvar te stranke. Riječ je o dobrom gradonačelniku koji je dva puta dobio izbore u Samoboru, a moji suradnici i ja s njim razgovaramo samo za dobrobit samoborskog kraja - istaknuo je premijer.

On je ujedno demantirao natpise nekih medija kako će slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara na sljedećim izborima biti treći na listi SDP-ove koalicije u 5. izbornoj jedinici. Prema njegovim riječima, i Duspara je dobar gradonačelnik, ali on ima svoj politički identitet. - Drago nam je što smo takvom gradonačelniku, koji prije svega živi za svoj grad, mogli pomoći. On je politički nešto desnije od nas, ali to je desničar koji doista vole Hrvatsku, za razliku od onih drugih desničara koji je vole samo kada su na vlasti i kad je mogu musti - zaključio je Milanović.

Otvorio dvoranu

Predsjednik Vlade danas je u Slavonskom Brodu otvorio 11,5 milijuna kuna vrijednu školsku sportsku dvoranu OŠ "Đuro Pilar", čiju je gradnju s dvije trećine sredstava financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak Grad.

Milanović je pozvao učenike da se bave sportom i maksimalno koriste novoizgrađeni objekt.

- Ovakva dvorana kakvu vi sada imate trebala bi predstavljati standard u Hrvatskoj. Još uvijek je nemaju svi, ali ih ima sve više škola. Ovo mjesto je zdravije od ulice. Ono treba postati vaš drugi dom, jer sport je beskrajno važna stvar koja od vas može napraviti stabilnije i bolje ljude – poručio je Milanović okupljenim učenicima.

On je dodao kako su njemu za dječačkih dana najljepši bili upravo dani provedeni u dvorani. Zajedno s ostalom djecom jedva je čekao subotu da se dvorana otvori kako bi se u njoj igrao i nadmetao po cijeli dan. Cijela njegova mladost bila je, kaže, obilježena sportom, i zbog toga on ovaj događaj doživljava vrlo emotivno.

- Sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada sam ja bio osnovac, bili smo sretni da u centru Zagreba imamo bilo kakvu dvoranu. Od stotinu osnovnih škola, njih svega tri ili četiri imale su ovakvu dvoranu s tribinama. Za mene je ta dvorana bila više od škole. To je mjesto koje pamtiš cijeli život – zaključio je Milanović. 

>> Vidjet će se tko je Djed Mraz, a tko je skidao table, odvijao plinske boce i zastrašivao

Komentara 15

GU
gustirna
13:32 11.09.2015.

Nestao jugokomunjara bledi jovo kojeg su u stopu pratili i besplatno promovirali te sada jugokomunisticki mediji sve karte polazu na crvenog mafijasa milojicu i uredno ga besplatno reklamiraju i kada vrtice otvara....svakodnevno bez ikakvog srama....

AM
ameris
13:34 11.09.2015.

Mlati gluposti..dvorana drugi dom..svašta !Možda je njemu u komunističkom okruženju dvorana bila drugi dnevni boravak gdje je usavršavao : "druže Tito ljubičice bijela ",...danas su djeca na bazenima,u prirodi ,na biciklima i u nočnim klubovima.

NA
navijeke
13:26 11.09.2015.

Nadam se da je Večernjaku kapnula koja kunica za ovaj 'članak' koji stilom pripada plaćenim oglasima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije