Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO UHIĆENJA

Milanović: Ovo je velika blamaža DORH-a, a u mojem uredu nećemo maltretirati ljude COVID potvrdama

Zagreb: Zoran Milanović održao je konferenciju za medije
Luka Stanzl/PIXSELL
16.11.2021.
u 14:17

Milanović je podsjetio da je upozoravao da je sadašnja ravnateljica USKOK-a došla na temelju namještenog javnog poziva

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na dodjeli nagrade "Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“ koja je održana u povodu Međunarodnog dana tolerancije. U izjavi za medije osvrnuo se na uhićenje bivše zamjenice županijskog državnog odvjetnika koja je radila na slučaju Agrokor, poručivši da je ovime razbijeno i ono malo povjerenja u institucije koje je postojalo.

– To je blamaža DORH-a. Ali i tajming je interesantan. Rade nešto da bi nešto prikrili. Prošlo je dva dana od zabrinjavajućih i kontradiktornih izjava voditeljice europskog ureda bivše ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš i njezine nasljednice Marušić o tome je li DORH radio na tome ili je držao u ladici. Netko od njih dvije govori potpunu neistinu. Ako iz DORH-a govore neistine, trebaju otići odmah – kazao je.

UŽIVO Izjava predsjednika Milanovića (Izvještava: Mateja Ježovita)

Podsjetio je, prema riječima Laktaš, OLAF je preuzeo predmet na kojemu hrvatski DORH nije radio ništa.

– Predmet je bio mrtav. Pitanje je zašto. Vjerojatno se nekoga štitilo – smatra Milanović.

Komentirajući povlačenje optužnice u slučaju Veliki Agrokor, rekao je:

– U ovom predmetu Veliki Agrokor napravljena je katastrofalna pogreška angažiranjem vještaka koji je u dubokom sukobu interesa. Onaj tko je to odlučio trebao bi promijeniti posao. To je bilo osuđeno na blamažu. Zar su mislili da odvjetnici to neće primijetiti? To se vidi s Mjeseca. To je doslovno servirano – kazao je Milanović.

Istaknuo je da su suprotne izjave europske tužiteljice Laptoš i ravnateljice USKOK-a Marušić zabrinjavajuće.

– To je sustav (op.a. USKOK) u kojem na kraju odlučuje jedna osoba, osoba od koje se svi podaci slijevaju. Za ovu ravnateljicu sam upozoravao na koji način je došla, na temelju namještenog javnog poziva. Osoba koja se u životu nije bavila kaznenim pravom, a došla je na čelo ustanove čiji je posao 90 posto kazneni kriminal. To nije bio dobar znak, a ovo od prekjučer je grozan znak. Imamo bivšu šeficu USKOK-a koja je došla na čelo OLAF-a, ona je preuzela predmet nakon što DORH dvije godine nije radio ništa. Netko ne govori istinu – rekao je.

Upitan kakva je situacija na Pantovčaku s COVID potvrdama, s obzirom na to da je danas prvi dan otkako je nastupila odluka o obaveznom posjedovanju negativnog testa za sve koji nisu cijepljeni ili su preboljeli COVID-19, kazao je: "Mi ćemo po svom."

Na dodatno pitanje znači li to da neće primjenjivati odluku, rekao je: – Da ljude maltretiramo, to sigurno ne dolazi u obzir.

Komentara 98

SS
simpatican.simpa
14:42 16.11.2021.

S obzirom na vrlo zabrinjavajuću situaciju u DORH-u, USKOK-u, pravosuđu (to se odavno znalo) Predsjednik RH bi trebao sazvati izvanrednu sjednicu Vijeća za obranu i izvanrednu sjednicu Sabora ( u dogovoru s premijerom i predsjednikom Sabora) jer ono što oni rade šteti nacionalnim interesima. Prvi autobus sa sucima direktno u Lepoglavu, bez suđenja.

RO
romobil
15:13 16.11.2021.

Razina braće Marx.

FN
Fr@njo
15:24 16.11.2021.

a da nam precednik objasni , kako je Mara zvana Ingrid , postala ustavna sudkijnja..on je u tome sudjelovao i zna mnogo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije