Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'slušam samo gluposti'

Milanović: 'Nemoguće je potpuno iskorijeniti virus, van pameti je ako je to cilj'

Sisak: Predsjednik Milanović na 30. godišnjici 120. bigade "Ban Toma Bakač"
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.09.2021.
u 14:07

''Ponovit ću riječi iz 12. mjeseca, onog trenutka kad bude više cjepiva nego zainteresiranih, priča je gotova, nema dalje. Pod pretpostavkom da je cijepljenje djelotvorno, a jest'', zaključio je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović danas se osvrnuo na kampanju cijepljenja protiv koronavirusa te ustvrdio kako od početka ove godine nije čuo "ništa pametno". 

– Mi ne možemo u nedogled poticati tu opsesivnu kulturu sigurnosti. Da mi se ništa ne dogodi, to je nemoguće. Uvijek smo živjeli u realnom svijetu. Života bez rizika nema, kao ni bez bolesti – kazao je Milanović te osudio "širenje panike". 

– Od Nove godine slušam samo gluposti – kazao je te naveo kako je njegov sin konačno, sada kada je treći razred srednje škole, krenuo na nastavu. 

– Imamo srednjoškolce koji su treći razred, a koji uopće nisu išli u školu. Mene su prve godine odredile u životu, a oni su ih proveli pred kompjuterom – kazao je. 

S obzirom na broj procijepljenih u Hrvatskoj, ne smatra da će broj još rasti. 

– Dovoljno smo procijepljeni. Ja nisam čuo da je cilj potpuno iskorijeniti virus. Ako mi netko kaže da jest, to je van pameti, to je nemoguće. Sve što se radi i govori, posebno u Europi, jest o tome da se virus iskorijeni, a to je nemoguće – kazao je Milanović te ponovio svoju izjavu iz prosinca prošle godine. 

– Ponovit ću riječi iz 12. mjeseca. Onog trenutka kad bude više cjepiva nego zainteresiranih, priča je gotova, nema dalje. Pod pretpostavkom da je cijepljenje djelotvorno, a jest – zaključio je Milanović. 

Osvrnuo se i na zastupljenost epidemije na stranim tv kanalima poput CNN-a, rekavši da se svaki dan pita "je li on nije normalan ili su oni poludjeli".

"To sijanje panike, što rade od početka i nisu jedini. Naprosto nema apsolutne sigurnosti, bez mogućnosti da se razboliš. Ljudi poboljevaju od tisuću drugih ozbiljnijh stvari i dok se to događa, mi pričamo o covidu već godinu i pol dana", ustvrdio je dodavši: "Brate, više dosta priča o tome".

Na novinarsku opasku da Hrvatska ima tek 50 posto cijepljenog odraslog stanovništva, Milanović je odgovorio kako ga nije briga jer smo dovoljno procijepljeni.

"Svi to znaju, nećemo ići na više od 50 posto, neka nas onda ograde žicom, što neće napraviti. Iz njihove perspektive dovoljno smo procijepljeni. Nema šanse da ugrozimo te ljude", rekao je.

Pogledajte Japance i Australiju što im se događa, umjesto da su gledali kako to rade Šveđani. Australci imaju opsesivnu kulturu izolacije i karantene, no to ne funkcionira. Japan ista priča, opet će morati cijepiti ljude, kaže Milanović.

VIDEO Milanović: Mjere više nemaju smisla, ja bih radio kao Švedska

Komentara 29

VA
vatreni24
21:29 10.09.2021.

Ako je netko van pameti onda je to slučajni.

KA
kažemja
15:58 10.09.2021.

A bome ni od tebe nismo već dugo čuli ništa pametno.

MA
Maiden
16:32 10.09.2021.

Zorane jel moguće iskorijeniti Slovensku 9?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije