Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN MIKLENIĆ OPET NAPAO PREDSJEDNIKA MESIĆA

Miklenić: Mesić nas gura u nesvrstane i dijeli odličja komunistima

ivan miklenić
15.10.2009.
u 09:29

Glavni urednik Glasa Koncila vlč. Ivan Miklenić ponovno je, između redaka, napao predsjednika države Stjepana Mesića. Kritizira zbog guranja Hrvatske među nesvrstane, njegova odavanja počasti Che Guevari te dodjeli odličja komunistima zaslužnima za uspostavu hrvatske države.

Glavni urednik Glasa Koncila vlč. Ivan Miklenić ponovno je, između redaka, napao predsjednika države Stjepana Mesića. U najnovijem komentaru svoga tjednika on kritizira mlako obilježavanje prošlotjednog Dana neovisnosti, za što optužuje političare i medije. Mesića kritizira zbog guranja Hrvatske među nesvrstane, njegova odavanja počasti Che Guevari te dodjeli odličja komunistima zaslužnima za uspostavu hrvatske države.

Omalovažavanje Dana neovisnosti "posljedica je vrlo snažnoga i dubokog procesa zaustavljanja određenih ideološko-političkih aspekata tranzicije radi uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj, kao da nije ni bilo povijesnog silaska komunizma s vlasti", piše Miklenić, dodajući da je posve razumljivo da "takva težnja postoji kod funkcionara i povlaštenih iz toga režima, no da u tom procesu vrlo angažirano sudjeluju državne strukture, to je ne samo anakrono nego i antidemokratsko, antihrvatsko i antieuropsko".

"Snažno sudjelovanje u tom procesu osobito je vidljivo npr. po guranju Hrvatske u krug tzv. nesvrstanih zemalja, dok je Hrvatska punopravna članica NATO-saveza (!?) i pred ulaskom u EU, po iskazivanju počasti latinoameričkom revolucionaru koji po suvremenim mjerilima može biti isključivo terorist i zločinac, po dodjeli državnih odlikovanja onima po čijem političkom djelovanju samostalne Hrvatske nikada ne bi bilo...", piše Miklenić u dijelu u kojemu se očito obraća predsjedniku Mesiću, premda ga izrijekom ne spominje, baš kao u nedavnom spornom komentaru u kojemu ga je prozvao za veleizdaju, premda ga nije imenovao.

"Snaga toga procesa uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj također se vrlo očito vidi po odnosu prema žrtvama komunizma, po nespremnosti da se istraže masovne grobnice u kojima su žrtve ideološko-političkog genocida, po nespremnosti da se prizna zločin i odgovornost za nj određenih povijesnih osoba, pa se u Zagrebu npr. umjesto uklanjanja imena moćnika, najodgovornijeg za prolijevanje nevine krvi, u javni prostor vraća i ime njegovih sljedbenica", optužuje Miklenić aktualnu vlast, no krivnju prebacuje i na medije, jer oni "ne samo da ne smatraju Dan neovisnosti Hrvatske važnim, nego uvelike sudjeluju u promicanju procesa uspostavljanja ideološko-političkog kontinuiteta u Hrvatskoj, pa su im često suvišni i samostalna Hrvatska i njezini blagdani i simboli".

Ključne riječi

Komentara 178

SM
SMITSMIT
10:23 15.10.2009.

MESIĆ STIPE... nikad čuo.Koji je to gospodin...što radi...

AD
adiafora
10:25 15.10.2009.

Je li to Mesić već reagirao?! Ja kliknem \"pohvali\", a VL doda 4 minusa.

MB
mr_brown
10:23 15.10.2009.

crkva je najjači hdz-ov oslonac zadnjih 20 godina, onih koji nas pljačkaju, koji su prodali sve strancima, zbog kojih ispadamo u najblažu ruku smiješni pred civilziranim svijetom, dokle više?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije