Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAK PREKID

Merkel zahtijeva od Londona da "brzo" razjasni situaciju

Angela Merkel
Foto: Bernd W?stneck/DPA/PIXSELL
1/5
12.07.2016.
u 10:58

Ponovila je da je na britanskoj vladi da poduzme inicijativu oko obznane želje da napusti blok, prije nego se počne s postupkom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je od Velike Britanije da "brzo" razjasni svoje namjere nakon izglasavanja izlaska iz EU-a.

"Velika Britanija morat će brzo razjasniti kako želi urediti budućnost svojeg odnosa s EU", kazala je ona u ponedjeljak navečer ugošćujući diplomatske predstavnike akreditirane u Njemačkoj na godišnjem primanju u Mesebergu, blizu Berlina.

Ponovila je da je na britanskoj vladi da poduzme inicijativu oko obznane želje da napusti blok, prije nego se počne s postupkom.

Brže razjašnjenje od očekivanog političke situacije u Velikoj Britaniji nakon referenduma, s odlaskom Davida Camerona već ovog tjedna, budi među brojnim europskim partnerima nadu da bi London mogao službeno podnijeti zahtjev za izlaskom ranije nego se predviđalo i tako okončati razdoblje nesigurnosti.

Merkel je ocijenila da glasovanje u korist Brexita predstavlja "gorak prekid". "No, uvjerena sam da je EU dovoljno jaka da podnese taj razlaz", dodala je ona.

>> Angela Merkel: Uvjerena sam da će London aktivirati članak 50

Komentara 2

RO
rotšild
21:03 12.07.2016.

Angela Merkel rođena Kasner Hazarka, Židovka, Sorošev terorist.

Avatar Bekrija
Bekrija
16:46 12.07.2016.

Ajmo Englezi odlučili ste i sad odlazite uz sve benificije koje ste imali! Sad će nad mađaronsko/putinovska/vučićeva/čmarkova ekipa uvjeravat da se EU raspada i da je spas u Putinovom zagrljaju. :-) :-) :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije