Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski premijer upozorava

Orban zabrinut za unutarnje tržište i zajedničku valutu EU-a

Orban
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
1/3
11.07.2016.
u 13:50

Mađarski premijer smatra da EU u rješavanju kriznih stanja mora više uključiti ljude

Mađarski premijer Viktor Orban kazao je u ponedjeljak da je zabrinut zbog gubitka povjerenja u europski projekt, tvrdeći da je Europska unija nepoštivanjem pravila ugrozila unutarnje tržište i zajedničku valutu.

Gorljivi kritičar EU-a, Orban je također upozorio da će se Unija zbog Brexita suočiti s još većim izazovima ukoliko se ne uspije pronaći rješenje za migrantsku krizu.

"Glavni razlog krize i nesigurnosti u Europi je taj što su zbog nepoštivanja pravila ugrožena dva najveća europska postignuća: zajednička valuta i unutarnje tržište osigurano Schengenom", napisao je Orban u kolumni za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Također je uvjeren da će Velika Britanija nakon referenduma o napuštanju EU-a pronaći put vlastite budućnosti.

"Nisam zabrinut za Britance, govorimo tu o najiskusnijoj demokraciji u Europi (...) radije se brinimo za sebe", napisao je Orban. Mađarski premijer smatra da EU u rješavanju kroznih stanja mora više uključiti ljude.

"Potrebna nam je svaka osoba, svaka nacija, svaka članica. Institucije to ne mogu nadoknaditi. One moraju pomagati i koordinirati, a ne gurati zemlje članice u pozadinu", napisao je Orban, aludirajuću na Europsku komisiju.

>> Orban: Nakon Brexita slijede promjene na europskoj šahovskoj ploči

Komentara 3

SS
sokac sa drave
18:02 11.07.2016.

AVIM bas me zanima iz kojeg djela kamenjara do jucer osmanlijskog dolazis.Sigurno ti povijest nije bas jaca strana inace bi morao znati ulogu Madzarske u zajednickoj nam rdzavi Austrougarskoj.Skolstvo mozda najjace u svijetu sa univerzitetima Praga,Zagreba Peste i Beca.Cak je i Nikola tesla poslije Beca studirao u Budimpesti.Nisi nikada bio u Budimpesti,Gjeru,Stolnom Biogradu danas Sekesfehervaru ili Pecuhu gdje su studirali Hrvatski velikani kao Petar Preradovic ili Miroslav Krleza.Posto se iskreno pitas kako su ti Madjari postali pametni.Ako si pazljivo procitao moj komentar onda si ujedno dobio i odgovor.

DU
Deleted user
16:59 12.07.2016.

bilo bi dobro da si mesto auta moremo političare zet na lizing.. Orbana si rabimo

AV
AVIM
14:42 11.07.2016.

Pitam se iskreno samo jedno pitanje...otkadasu ti Madari postali tako pametan narod a do jucer su bili sirotinja a i danas su ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije