Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjesto državnog tajnika

Matko Glunčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.06.2018.
u 13:37

Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara i ne surađuje

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ostavku je premijer Andrej Plenković prihvatio, a nepoželjna karika u obrazovnom lancu, koja nije odgovarala ministrici Blaženki Divjak, tako se vraća na stare projekte i fakultetski posao. 

Podsjetimo, Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditeljem ERS-a. Naljutila je, između ostalog, ministricu Divjak i činjenica da je Glunčić u osnovnoj školi koju pohađaju njegova djeca rekao ne eksperimentalnom provođenju ''škole za život'' poručujući pritom da nije protivnik reforme obrazovanja, nego reforme koja nije temeljito razrađena i koja uostalom nije cjelovita. 

Kako neslužbeno doznajemo, takav Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara niti surađuje. Matko Glunčić državni je tajnik od listopada 2016. godine, a u tome je razdoblju osim optužbi za nespretne izjave i rada na kurikularnoj reformi, radio i na brojnim projektima kojima se današnje vodstvo ministarstva hvali. 

Naime, baš on pripremao je natječaj za ulaganje u infrastrukturu kojim je iz EU fondova osigurano 150 milijuna eura, pripremao je prijavu za natječaj za projekte u sklopu istraživačko-razvojne investicijske aktivnosti od 15 milijuna eura, napisao pravilnik i pripremio projekte za socijalne studentske stipendije i napisao pravilnik i pripremio projekte za STEN  u iznosu od 186 milijuna kuna. Na mjestu državnog tajnika, između ostalog, dovršio je zakon o studentskim poslovima, zakon o autorskim i srodnim pravima, ali i pripremio zakon o hrvatskom kvalifikacijskom okviru. 

Matko Glunčić
1/3

Komentara 84

OT
Otto11
13:53 13.06.2018.

Sve kaj imalo diše hrvatski odlazi iz ove veleizdajničke kaljuže

DU
Deleted user
13:44 13.06.2018.

Sve po PS-u ljevičarsko jugoslavensko srpske koalicije..hdz..hns...Pupi

BI
bijelocrveni
13:44 13.06.2018.

Evo otvorejog mjesta za jos jednog partizanskog uhljeba iz HNSa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije