Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjesto državnog tajnika

Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara i ne surađuje
13. lipnja 2018. u 13:37 84 komentara 28032 prikaza
Matko Glunčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Matko Glunčić podnio je ostavku na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ostavku je premijer Andrej Plenković prihvatio, a nepoželjna karika u obrazovnom lancu, koja nije odgovarala ministrici Blaženki Divjak, tako se vraća na stare projekte i fakultetski posao. 

Kompromis Matko Glunčić ispada, HDZ će birati novog voditelja kurikularne reforme?

Podsjetimo, Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditeljem ERS-a. Naljutila je, između ostalog, ministricu Divjak i činjenica da je Glunčić u osnovnoj školi koju pohađaju njegova djeca rekao ne eksperimentalnom provođenju ''škole za život'' poručujući pritom da nije protivnik reforme obrazovanja, nego reforme koja nije temeljito razrađena i koja uostalom nije cjelovita. 

Kako neslužbeno doznajemo, takav Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara niti surađuje. Matko Glunčić državni je tajnik od listopada 2016. godine, a u tome je razdoblju osim optužbi za nespretne izjave i rada na kurikularnoj reformi, radio i na brojnim projektima kojima se današnje vodstvo ministarstva hvali. 

Naime, baš on pripremao je natječaj za ulaganje u infrastrukturu kojim je iz EU fondova osigurano 150 milijuna eura, pripremao je prijavu za natječaj za projekte u sklopu istraživačko-razvojne investicijske aktivnosti od 15 milijuna eura, napisao pravilnik i pripremio projekte za socijalne studentske stipendije i napisao pravilnik i pripremio projekte za STEN  u iznosu od 186 milijuna kuna. Na mjestu državnog tajnika, između ostalog, dovršio je zakon o studentskim poslovima, zakon o autorskim i srodnim pravima, ali i pripremio zakon o hrvatskom kvalifikacijskom okviru. 

Matko Glunčić
1 / 3
Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, glunčić
Matko Glunčić 'to je spin' Glunčić: Ne povlačim kandidaturu! To nije točno, ne znam odakle to Matko Glunčić NE SLIJEDI ZEKANOVIĆA Javio se i Glunčić: Neću dati ostavku, nemam veze s HRAST-om
Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey
Ideje koje donose rezultate
  • Otto11:

    Sve kaj imalo diše hrvatski odlazi iz ove veleizdajničke kaljuže

  • Deleted user:

    Sve po PS-u ljevičarsko jugoslavensko srpske koalicije..hdz..hns...Pupi

  • bijelocrveni:

    Evo otvorejog mjesta za jos jednog partizanskog uhljeba iz HNSa.