Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIO OSTAVKU

Mario Čelan priznao da je pobjegao s mjesta nesreće, ali i potencijalni sukob interesa

Nikola Cutuk/PIXSELL
08.02.2022.
u 08:40

Priznao je i da je gradio luksuznu vilu s ljudima koji su dobivali poslove od Razvojne agencije kojoj je na čelu, što predstavlja potencijalni sukob interesa

Nakon što smo mu jučer poslali upit vezan uz prometnu nesreću koju je izazvao i pobjegao s mjesta te potencijalni sukob interesa u poslovanju njegove privatne tvrtke, Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA, noćas je u objavi na Facebooku podnio ostavku, potvrdivši većinu navoda iz našeg upita. 

Naime, Mario Čelan u četvrtak 3. veljače oko 2 sata u Obrtničkoj ulici u Novskoj izazvao je prometnu nesreću službenim automobilom udarivši u stup javne rasvjete uz cestu. Nastala je materijalna šteta, a Mario Čelan napustio je mjesto nesreće. Policija ga je naknadno ujutro pronašla na kućnoj adresi na temelju registarske pločice pronađene na mjestu nesreće.

Iz policije nam je potvrđeno da je 45-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke Hyundai sisačkih registracijskih oznaka te da će zbog počinjenih prekršaja vozaču biti izdan obavezni prekršajni nalog. U objavi ostavke na Facebooku Mario Čelan potvrdio je da je izazvao prometnu nesreću službenim automobilom kupljenim prošle godine, no nije nam odgovorio zbog čega je, iako postoji kasko osiguranje, napustio mjesto nesreće te je li prijavio oštećenje vozila.

Naveo je samo kako će štetu na vozilu koju procjenjuje na iznos od 1000 eura, ako je ne prizna kasko osiguranje, sam podmiriti. 

Puno ozbiljnija stvar iz upita za Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju jest potencijalni sukob interesa u tvrtki Luksuzne vile Mediteran d. o. o. kojoj je suvlasnik Mario Čelan.

Tvrtku je Čelan osnovao s Mariom Kozićem, vlasnikom tvrtke i obrta Big boys gradnja iz Novske. Tvrtka posjeduje parcelu na otoku Krku, riječ je o naselju Salatić, a na Facebooku i internetskoj stranici Luxury Villas predstavljen je projekt gradnje luksuzne vile.

I dok samo poduzetništvo ravnatelja, koje nije ni skrivao, ne čini potencijalni sukob interesa, u potencijalnom je sukobu interesa  zato što je za partnere uzeo osobe i tvrtke koje posluju s Razvojnom agencijom. 

U prošlosti, ali za vrijeme njegova mandata, tvrtka Big boys gradnja dobila je europska sredstva za razvoj tvrtke, u čemu je posredovala SIMORA, a nekoliko godina kasnije dobila je posao na obnovi jedne od zgrada Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj. U objavi na Facebooku Čelan ističe kako je Big boys gradnja posao dobila na javnom natječaju. 

No, nije Big boys gradnja jedina vezana uz Luksuzne vile Mediteran i SIMORA-u. 

Naime, za izradu idejnog projekta vile na Krku Čelan je uzeo tvrtku Kreativne konstrukcije d. o. o. arhitekta Ivice Plavca. Ta tvrtka i arhitekt radili su na projektima SIMORA-e poput idejnoj projekta Kampusa gaming industrije u Novskoj. Na izradi vizualne prezentacije projekta luksuzne vile na Krku Čelan je u 2020. angažirao i Siščanina Gorana Jurića, čija tvrtka Goran Jurić Design godinama dobiva poslove od SIMORE, a najveći posao dobio je krajem prošle godine. 

Čelan u objašnjenju svoje ostavke potvrđuje te navode, no ne nalazi problem u tome što isti ljudi rade za njegovu privatnu tvrtku te Razvojnu agenciju kojoj je na čelu. Dio njih poslove je nastavilo dobivati od Simore i druge ustanove kojoj je Čelan na čelu,  Regionalnog koordinatora SMŽ, i nakon što ih je angažirao za privatni projekt luksuzne vile na Krku, koji Čelan ima namjeru i dalje razvijati.

U konačnici, Čelan je potvrdio i naše saznanje da je stručni suradnik za javnu nabavu Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije Valentina Kozić koja sudjeluje u odabiru najpovoljnijih ponuda na natječajima koje provodi RK-SMŽ i SIMORA, s bliski je rod Marija Kozića, Čelanova partnera u tvrtki Luksuzne vile Mediteran.

U objašnjenju ostavke Mario Čelan u svemu tome ne vidi ništa problematično.

 

 

Komentara 11

MP
mku.privat
08:57 08.02.2022.

Pa zar ima nekog postenog u toj stranci? Zar to opet Milanovic podmece Plenkiju?

DU
Deleted user
08:51 08.02.2022.

Da nije možda iz HDZ-a?

Avatar Mensoko
Mensoko
10:00 08.02.2022.

i što sada "pojeo vuk magare"...di se god hdzeovac spominje u bilo kakvim prevarama i malverzacijama, dogodi se jedno veliko nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije