Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi preokret

Mamićevi odvjetnici mijenjaju se kao na traci: Tko je Hrvoje Krivić, treći branitelj u samo 10 dana

Zdravko Mamić uživa u šetnji Sarajevom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 21:00

Hrvoje Krivić jedan je od četvero odvjetnika u zajedničkom odvjetnikom uredu, gdje su još supruga mu Margareta, zatim Drago Aćimović te Tihana Ranđelović. Vežu ih višegodišnje prijateljske i obiteljske spone

Zdravku Mamiću odvjetnici se u posljednjih deset dana mijenjaju kao na traci. Novo suđenje njemu i bratu mu Zoranu još nije počelo, ni nakon nevjerojatnih sedam pokušaja, a imenovan mu je upravo treći branitelj po redu u procesu za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama, preko offshore tvrtki registriranih u inozemstvu.

65.000 stranica spisa

Naime, Mamić je otkazao punomoć odvjetniku Veljku Miljeviću koncem siječnja, a kako nije angažirao novoga, Županijski sud u Osijeku postavio mu je branitelja po službenoj dužnosti, Marija Vrabca iz Osijeka. Rasprava zakazana za 1. veljače je, potom, odgođena jer je novi odvjetnik zatražio dulju stanku kako bi se pripremio za taj opsežan proces koji broji čak 65.000 stranica spisa i oko 180 svjedoka. No, tek dva ili tri dana poslije, Mario Vrabac zatražio je da ga se razriješi i oslobodi tog posla jer radi sam u svom odvjetničkom uredu, a već ima više predmeta na kojima je trenutno angažiran. Zdravku Mamiću je, stoga, postavljen novi branitelj po službenoj dužnosti – Hrvoje Krivić iz Osijeka.

Hrvoje Krivić jedan je od četvero odvjetnika u zajedničkom odvjetnikom uredu, gdje su još supruga mu Margareta, zatim Drago Aćimović te Tihana Ranđelović. Vežu ih višegodišnje prijateljske i obiteljske spone. Njemu je 45 godina, glavna su mu područja rada kazneno i prekršajno pravo, kao i postupci za naknadu štete. Karijeru je započeo 2002., kao pravnik u Croatia osiguranju, u osječkoj flijali, gdje je bio i voditelj pravne službe. No, u toj se tvrtki nije dugo zadržao. Supružnici Krivić, iza kojih su danas gotovo 23 godine  braka, pokrenuli su zajednički odvjetnički ured 2007. Poznat je kao branitelj Ružice Kovačević, nekadašnje pročelnice Ispostave Porezne uprave Osijek, kojoj se u Zagrebu sudilo zajedno s bivšom šefcom Porezne uprave Nadom Čavlović-Smiljanec i osječkim poduzetnikom Željkom Bilošem.

Krivić ne želi davati nikakve izjave, doznajemo tek da je zatražio kopiranje dijela spisa i optužnice kako bi se pokušao pripremiti do 3. ožujka i sljedećeg ročišta.

Otpali Prodanović i Miljević

Teško je, pak, povjerovati kako će Zdravko Mamić, u postupku u kojemu ga se tereti za zločinačko udruženje i prijeti mu povisoka zatvorska kazna obranu prepustiti u ruke odvjetnika koji mu dodijeli Sud s obzirom na to da, očito, ne vjeruje ni onima koje sam izabere. Osim Miljeviću, podsjetimo, otkazao je prije i odvjetnicima Čedi Prodanoviću te Jadranki Sloković, koji su ga zastupali u  prvome sudskom procesu. Izvikao se na njih, poznato je, usred sudnice, dan nakon svjedočenja kapetana “vatrenih” Luke Modrića, a neposredno prije nego je na klupu za svjedoke sjeo Dejan Lovren, u lipnju 2018. A zašto još nije izabrao novog branitelja, nepoznanica je.

Lako je, stoga, posumnjati kako se zapravo radi o manevrima obrane i odugovlačenju postupka, no odvjetnici su ostalih optuženika, pa tako i Zdravkova sina Marija, već prije žustro odbacili tu vjerojatnost.

Inače, pitanje je dana kada će Vrhovni sud donijeti odluku vezano uz prvu, osuđujuću presudu osječkog suda protiv braće Mamić.

Ključne riječi

Komentara 5

ZI
zinegoid
22:19 10.02.2021.

izrugivanje sa zakonima i pravosuđem, odnosno naivnim građanima hrvatske. ne žele ga osuditi, da je ovo iole ozbiljna država bio bi on ovdje već odavno i pjevao, ne kao sada da se sprda sa cijelom državom ....

VI
virusbr2
21:18 10.02.2021.

Tko je Hrvoje Krivić, treći branitelj u samo 10 dana...Nabiguzica kao svi prije njega...Nema veze sa pravdom , al ima sa zakonima koji su napravljeni tako da se velike ribe lako iz mreže iskobeljaju....

Avatar cros
cros
07:20 11.02.2021.

Kada je u pitanju lopurda Mamić, njega ne bi obranio ni Alan Dershowitz koliko je pokrao i zasvinjio, hahaha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije