Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj INA

Maletić: Treba utvrditi što je strateško i ne smije ići u privatizaciju

Ivana Maletić predstavljala je socijalni program HDZ-a
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
09.01.2017.
u 18:10

Komentirajući mišljenje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja da se prodaja 25 posto dionica HEP-a za kupnju INA-nih dionica od MOL-a ne smije provesti bez referenduma, Maletić je rekla kako te odluke treba donositi temeljem detaljnih analiza i da to nije za referendum

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je u ponedjeljak da se prvo treba vrlo detaljno i dobro utvrditi što je strateško, odnosno koje su tvrtke od strateškog interesa i ne smiju nikako ići u privatizaciju na bilo koji način, dodavši kako onda ustavna zaštita nije potrebna već je stvar ozbiljnog upravljanja imovinom države.

"Prvo trebamo vrlo detaljno i dobro utvrditi što zaista jest strateško i ne smije nikako ići u privatizaciju na bilo koji način. Onda ustavna zaštita nije potrebna nego je stvar ozbiljnog upravljanja imovinom države", rekla je Maletić novinarima prije večerašnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitana kako komentira najavu predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova (Most) o mogućoj ustavnoj zaštiti pojedinih tvrtki od strateškog interesa.  

Petrov je u ponedjeljak izjavio da radna skupina dvaju partnera raspravlja o modelima povratka INA-e Hrvatskoj, kao i o za Most vrlo važnom pitanju ustavne zaštite pojedinih tvrtki od strateškog interesa, da se Hrvatskoj ne bi ponovno dogodio "slučaj INA"

Komentirajući mišljenje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja da se prodaja 25 posto dionica HEP-a za kupnju INA-nih dionica od MOL-a ne smije provesti bez referenduma, Maletić je rekla kako te odluke treba donositi temeljem detaljnih analiza i da to nije za referendum.

"Treba puno detalja i informacija o kojima treba razgovarati. U načelu te odluke treba donositi temeljem detaljnih analiza i to pitanje nije za referendum", rekla je.  Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bit će riječi o Ini i o predstojećim lokalnim izborima, potvrdili su novinarima uoči sjednice predsjednik HDZ-a i njegov zamjenik, Andrej Plenković i Milijan Brkić.

Ključne riječi

Komentara 18

GO
Gomila
18:28 09.01.2017.

petrov je propast hrvatske u hrvatsokoj mnogi politicari su poremeceni nerade za hrvatski narod nego ukradi sto mozes

DU
Deleted user
18:21 09.01.2017.

Prijenos i distribucija se ne smiju prodavati, hidroelektrane su upisane kao državne. Eto od cijelog HEP-a možete prodati jedino odmarališta.

DU
Deleted user
18:26 09.01.2017.

ima li vesti iz vojvodine na drugim portalima čitam " vojvodina se budi " ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije