Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Stier i ja danas podnosimo ostavke u EP-u, Maletić ostaje zastupnica

Ovo nema veze s Vladom, ima veze s nekompatibilnošću mandata u Hrvatskom saboru, rekao je Plenković
12. listopada 2016. u 14:11 2 komentara 2206 prikaza
plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

S Andrejom Plenkovićem, mandatarom nove hrvatske Vlade, razgovarali smo u Bruxellesu, gdje je danas doletio kako bi podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, ali i nazočio skupu koji je Dubravka Šuica organizirala u povodu godine svetog Vlaha na temu hrvatske nematerijalne kulturne baštine u europskom kontekstu.   

• Dajete ostavku u EP-u?  

– Da, s obzirom na to da je prva sjednica Hrvatskog sabora sazvana za petak, postojeće pravne procedure su takve da se u prisutnosti glavnog tajnika EP-a mora formalno podnijeti ostavka. Ja ću to obaviti tijekom poslijepodneva.  

• Možete li nam reći još koje ime u vašoj budućoj Vladi?  

– Ovo nema veze s Vladom, ima veze s nekompatibilnošću mandata u Hrvatskom saboru. Isti čin danas će napraviti i kolega Davor Ivo Stier.  

• A Ivana Maletić?  

– Ne.  

• Dio braniteljske populacije danas izražava neke sumnje i kritike na račun Nine Obuljen kao potencijalne ministrice kulture. Jeste li čuli njihove stavove i mogu li oni poremetiti vaše eventualne planove o njezinu imenovanju?  

– Čuo sam da se danas održava press-konferencija. Nina Obuljen bila je državna tajnica u Vladi HDZ-a kada sam i ja to bio. Ima veliko iskustvo. Cijeli svoj život posvetila je hrvatskoj kulturi, ima i značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim. Što se tiče sastava Vlade, na mandataru je da odluči kada dođe vrijeme. A u ove spekulacije ne bih ulazio jer nisam točno vidio što će to danas biti na toj press-konferenciji.

>> Plenković: Šef kabineta bit će Davor Božinović, a u Vladi će biti više od jedne žene

>> Plenkovićeve ministrice u Vladi: Obuljen, Juričev Martinčev i Maletić?

Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • KaNiDora:

    vjerodostojno, stvarno.. pih

  • milan ivan:

    Most sa Božom Petrovom je nešto najbolje što se hrvatskoj moglo dogoditi. Vjerujte mnogi moji kolege su oduševljeni. Oduševljeni su po mome mišljenju svi oni koji razumiju, iskreno vole i žele boljitak Hrvatske. Kad se malo bolje pogleda tko lupa ... prikaži još! minuse za most i Petrova vidi se da u nekom drugim komentarima zastupaju interese koji se protuhrvatski i štetni. Sve su to interesne skupine koje se polako kreću prema marginama društva i jasno da negoduju. Koji je razlog da netko tko ne podržava niti most niti HDZ toliko žustro napada seradnju ove dvije političke opcije a uvijek sa pozicije da HDZ previše daje mostu. To je pročitana knjiga. Vas vode dva centra moći jednu skupinu osobni novčanik a drucu centar izvan RH. Zanimljivo kako ste se iako naizgled politički protivnici, neprijetelji, ujedinili u pljački hrvatske. Neće proći.