Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLJUČENI U ISTRAGU PROTIV RIMAC

Malenica: Dvoje djelatnika više nisu članovi državne ispitne komisije

Ministar Malenica predstavio sustav e-propusnica za građane
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
30.08.2020.
u 15:39

Malenica je rekao i da je zatražio samo podatke za djelatnike svog ministarstva i nema podatke za djelatnike drugih ministarstava.

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica rekao je u nedjelju da su dvoje djelatnika  uključeni u proširenje istrage protiv bivše državne tajnice u tom Ministarstvu Josipe Rimac, poručivši kako oni više nisu članovi Državne ispitne komisije.

"Od USKOK-a smo zatražili informacije o proširenju istrage i uključenosti zaposlenika Ministarstva uprave. Sukladno dobivenim informacijama poduzimamo daljnje aktivnosti. Te osobe više nisu članovi državne ispitne komisije. Dvoje djelatnika Ministarstva uprave je uključeno u proširenje istrage", rekao je novinarima Malenica, na upit vezano uz proširenje istrage protiv bivše državne tajnice u tom ministarstvu Rimac. 

Istaknuo je i da su formirali povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi njihovu ulogu u tome te će sukladno radu tog povjerenstva donijeti odluke a prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima

Malenica je rekao i da je zatražio samo podatke za djelatnike svog ministarstva i nema podatke za djelatnike drugih ministarstava. 
Pojasnio je i kako načelnica u Ministarstvu uprave Terezija Marić ne radi više u Državnoj ispitnoj komisiji, ali nije dobila otkaz.

Malenica je u nedjelju sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih i na Konferenciji o nestalim osobama u Domovinskom ratu, koja je održana u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu.

Uskok je u prošli tjedan proširio istragu protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac kao prvookrivljene i još 17 suokrivljenika koje se tereti za trgovanje utjecajem, poticanje na trgovanje utjecajem, davanje mita za trgovanje utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti.
Uskok sumnja da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala. Uskok je precizirao da se Rimac u tu svrhu obraćala ispitivaču u Ministarstvu uprave koji je zajedno s još jednim članom državne ispitne komisije kandidatima osiguravao prolazak na ispitu. Ispitivač je pojedinim kandidatima  i pribavljao  ispitna pitanja prije polaganja ispita.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
17:17 30.08.2020.

Dvije su skupine prevaranata u ovom slučaju. Prvi su oni koji određene stranačke a podkapacitirane ljude puštaju na ispitima bilo da ih tek tako puste bilo da im daju pitanja unaprijed. Druga skupina su osobe koje su postale državnim službenicima na važnim mjestima a da sami nisu u stanju niti pročitati literatiru za državni ispuit a kamo li odgovarati na nasumično odabrana pitanja. Ovi iz prve skupine koji su organizirali ovakvu trgovinu utjecajima i davali svoje portpise na zakonitost postupka ne bi više trebali raditi u državnoj službi. Isto tako junačine koje nisu drugačije mogle "položiti" ispite osim prevarom isto tako nemaju što tražiti u državnoj službi. Ako je ministrica Divjak mogla izbaciti sve prevarante iz škola, valjda mogu ministarstva izbaciti svoje prevarante. Neće ih biti šteta ni za organizatore ni za neuke ako neće raditi u državnoj službi, takvi kakvi jesu samo su kandidati za još gore akcije u budućnosti pa ih bolje staviti što dalje i što ranije od vlasti.

ZE
ZELENIKE
17:20 30.08.2020.

Neš ti kazne,

DU
Deleted user
16:13 30.08.2020.

Nisu dobili otkaz... tipično hadezeovski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije