Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Makaki majmuni iz Zatona Obrovačkog smješteni u Ruščici

Veterinarska inspekcija provodi usmeno rješenje koje je izdala vlasniku ugostiteljskog objekta Anita, a sporni zoološki vrt je zatvoren, kažu u Ministarstvu poljoprivrede
04. kolovoza 2017. u 16:27 0 komentara 827 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Makaki majmuni iz zatočeništva u Zatonu Obrovačkom preseljeni su Državni azil za zaplijenjene zaštićene životinje u Ruščici, kod Slavonskog Broda, u kojem će ih primjereno smjestiti.

Doznajemo to iz Ministarstva poljoprivrede, od kojeg smo zatražili odgovore na pitanje što se događa u ilegalnom zoološkom vrtu uz restoran Anita, kojeg je veterinarska inspekcija nakon provedenog nadzora zatvorila usmenim rješenjem. I dok su proteklih dana u redakciju stizale informacije da gosti restorana i dalje razgledavaju životinje koje se nalaze u zatočeništvu, iz Zoološkog vrta u Zagrebu potvrđeno nam je da makaki majmuni nisu stigli kod njih, uz objašnjenje da još traju dogovori jer je riječ o životinjama koje moraju proći posebnu karantenu prije smještanja u zoološki vrt.

Kako bismo provjerili što se događa u Zatonu Obrovačkom, je li zoološki vrt zatvoren ili nije, je li inspekcija provjerila provodi li se njihovo usmeno rješenje, što je sa životinjama za koje je naložena veterinarska skrb i gdje će makaki majmuni, poslali smo upit Ministarstvu poljoprivrede.

ilegalni zoo Za makaki majmune iz Zatona Obrovačkog još se traži odgovarajući smještaj

– Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede u postupku je provedbe izdanog usmenog rješenja vlasniku ugostiteljskog objekta Anita u Zatonu Obrovačkom. Manji broj životinja ostavit će se u posjedu vlasnika za koje će mu biti dozvoljeno držanje, ali ne i njihovo izlaganje posjetiteljima. Sporni zoološki vrt je zatvoren. Zatečene divlje životinje preuzet će nadležne službe - za lisice će se pobrinuti lovci, a zbrinjavanje sova i ždralova preuzima na sebe inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i energetike, koje je nadležno za očuvanje raznolikosti zavičajnih divljih vrsta, njihovih staništa i gena. S obzirom da je Zoološki vrt Zagreb odustao od prihvata, majmuni su tijekom današnjeg dana prevezeni u Državni azil za zaplijenjene zaštićene životinje u Ruščici, kod Slavonskog Broda, gdje će biti propisno smješteni – stoji u odgovoru Ministarstva.

U odgovoru nismo saznali što je s ranjenim i ozlijeđenim životinjama i je li počelo njihovo liječenje. Još uvijek se čeka i pismeno rješenje, hoće li vlasnik restorana Anita odgovarati zbog dugogodišnjeg držanja životinja bez ikakvih dozvola?

ilegalni zoo BEZ IKAKVIH PAPIRA Inspekcija zatvorila ilegalni ZOO u Zatonu Obrovačkom, evo koje su sve životinje imali

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.