Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalni zoo

Za makaki majmune iz Zatona Obrovačkog još se traži odgovarajući smještaj

Foto: Željko Mršić/PIXELL
1/3
03.08.2017.
u 20:38

Iako je veterinarska inspekcija naložila da se majmuni predaju Zoološkom vrtu Zagreb, od njih doznajemo da zbog posebne karantene koju moraju proći još nije definirano gdje će

Iako je nakon nadzora u nelegalnom zoološkom vrtu u Zatonu Obrovačkom, pored restorana Anita, veterinarska inspekcija naložila da se dva makaki majmuna odmah predaju u Zoološki vrt grada Zagreba, doznajemo da to još uvijek nije provedeno.

Prema svemu sudeći, nije odlučeno ni gdje će se nesretni majmuni skloniti. Naime, nakon našeg upita Zoološkom vrtu jesu li upoznati s ovom odlukom i jesu li makaki majmuni stigli u Zagreb, odnosno je li im se vlasnik javio, doznajemo da još uvijek traju dogovori kako to provesti.

– Zoološki vrt grada Zagreba u intenzivnom je kontaktu s Ministarstvom poljoprivrede, a posebice s Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane. Zajednički pokušavamo pronaći najbolje rješenje za zbrinjavanje životinja zatočenih u Zatonu Obrovačkom. Budući da je riječ o životinjama koje moraju proći posebnu karantenu prije nego što se eventualno smiju smjestiti u sam zoološki vrt, još nije definirano njihovo odredište. Zoološki vrt grada Zagreba, kao ustanova s najvećim iskustvom u brizi za egzotične divlje vrste životinja u Hrvatskoj, ponudio je savjetodavnu i operativnu pomoć – stoji u odgovoru koji potpisuje Damir Skok, dr. vet. med, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U svom odgovoru D. Skok dodaje da se u brigu o makaki majmunima mogu uključiti veterinari, zoolozi i ostali stručnjaci u Hrvatskoj.

– Životinjama ćemo osigurati i odgovarajući prijevoz, a vjerujemo kako ćemo s Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pronaći najbolje rješenje za dobrobit spomenutih životinja – ističe ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb.

 

Ključne riječi

Komentara 9

RI
ribar110
21:07 03.08.2017.

U sabor ih stavite barem dok je ljetna stanka a poslje ako se pokazu ok mogu i ostati.

KO
kodamesepita
21:59 03.08.2017.

iblerov trg ?

MA
MarkoKosmicki
13:01 04.08.2017.

pustite ih u sabor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije