Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mađari: Na dan Čačićeve nesreće nije bilo magle, Čačić: U šoku sam

čačić4
MTI
Autori: Jasmina Popović, Zvonimir Markač
12.01.2010.
u 19:49

Na autocesti je jako padala kiša i to je smanjilo vidljivost, pričaju cestari. No, Mađari kažu kako te večeri nije bilo magle kako tvrdi Radimir Čačić.

- Zbog prirode moga posla razumljiv mi je veliki interes medija za detalje prometne nesreće o kojoj sam jučer uputio obavijest i ne bih želio da se stvori dojam kako izbjegavam komunikaciju s javnošću.

>>Radimir Čačić izazvao prometnu nakon koje je preminuo muškarac


Čačić: Ovo je strašno! Nesreća je i moja osobna tragedija
Međutim, kako je ova nesreća prvenstveno moja osobna tragedija koja me jako potresla i s kojom se sam moram nositi, molim vas za razumijevanje. U kontaktu sam i sudjelujem u svim proceduralnim radnjama u Mađarskoj – poručio je Radimir Čačić  medijima. Čačić je poručio da nema nikakvog smisla da daje posebne izjave, jer je sam događaj strašan, ali i osobne prirode.

Radimir Čačić, šef HNS-a, skrivio je nesreću u petak oko 13 sati na 181. kilometru autoceste M7 iz Goričana u smjeru Budimpešte kod zaustavišta Savoly, nedaleko od Fonyda (kraj Balotona), županija Somogy.

Mađari: Nije bilo magle
Iz razgovora s Damasdi Miklosom, voditeljem održavanja autoceste ispostava Fonyd, saznali smo da je u vrijeme nesreće na autocesti jako padala kiša, vidljivost je bila smanjena, ali nije bilo magle kao što je Čačić iznio javnosti. Čak je na autocesti još bila vidljiva sol koju su autocestari posipali prethodnu noć.

Vesna Pusić: Nije vozio brzo
Čačićevu nesreću u utorak navečer komentirala je i njegova stranačka kolegica Vesna Pusić, u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.
- Razgovarala sam s njim. Dogodila se tragedija, jedna je osoba preminula i to je on vrlo teško primio. Sada se nosi s tim, u kontaktu je s mađarskom stranom i na raspolaganju onda kada dođe do rješavanja slučaja. To je naprosto nesreća izazvana vremenskim okolnostima. Nije brzo vozio. Prekasno je vidio auto ispred sebe. To je nešto što se može svakome dogoditi - zaključila je Pusić.

Sudar na sporoj traci
Kada je došlo do Čačićevog sudara, ta je trasa bila zatvorena. Dežurni policajac u mjestu Fonyod rekao je da ima naređenje da nam ništa ne smije reći i da se obratimo sjedištu policije u Budimpešti.

Prijeti mu zatvorska kazna
Prema mađarskim zakonima, tko skrivi nesreću s poginulima, prijeti mu zatvorska kazna od jedne do pet godina. Zanimljivo, čak nam ni vatrogasci nisu htjeli otkriti niti jedan detalj o nesreći. Iz njegova se okruženja može čuti da ga je nesreća koju je prouzročio u Mađarskoj, gdje je bio na privatnom putu, izuzetno pogodila i u stalnom je kontaktu s mađarskim institucijama prateći stanje druge ozlijeđene osobe. Sudar se dogodio na tzv. sporoj traci. Nakon obavljenog očevida i zapisnika kojeg je potpisao Čačić je pušten kući.

Cestari: Sudeći prema prizoru, Čačić je najvjerojatnije vozio prebrzo
Damasd Miklos, voditelj održavanja autoceste, ispostava Fonyd, maksimalno se trudio pomoći ekipi Večernjaka sa što više informacija. Zvao je sve moguće i nemoguće brojeve, pretraživao internetske portale, no nije uspio iskamčiti pokoju informaciju više od one da je u vrijeme nesreće na autocesti jako padala kiša, vidljivost je bila smanjena, ali nije bilo magle.

Prema njegovim riječima, a na temelju informacija koje je dobio od svojih zaposlenika, prizor na mjestu nesreće upućivao je da je Čačić svojim automobilom ipak prekoračio dozvoljenu brzinu. Dežurni službenik u policijskoj postaji odmah do zgrade autocesta nije nas pustio ni blizu svojih prostorija. Rekao je da je dobio naredbu da nam ništa o tom događaju ne smije reći i da nam nikako ne može pomoći.

Cryslerom se sudario u škodu fabiju
Radimir Čačić svojim cryslerom sudario se sa škodom fabijom u kojoj su bila tri putnika. Od dežurnog dispečera doznali smo da je Hitna pomoć dojavu o nesreći dobila oko 13.15 sati kada su na mjesto događaja otišle tri Hitne pomoći iz obližnjeg Marcalija i Kaposvara, koje smo u utorak poslijepodne i posjetili. Iz Marcalija su na autocestu otišla jedna kola Hitne pomoći, a dvije su bile iz Kaposvara.


Ozlijeđeni putnici prevezeni u Kaposvar
Prema našim informacijama, ozlijeđeni putnici škode fabije prevezeni su u Kaposvar. Prema policijskim izvorima, preminula osoba je 60-godišnji muškarac iz mjesta Vesces nedaleko od Budimpešte. Putnik iz škode fabije umro je u subotu, dan nakon prometne nesreće na autocesti.


Iako smo bili na hitnom bolničkom odjelu u Kaposvaru, nismo uspjeli doznati je li još ondje na oporavku druga osoba iz škode fabije. Uputili su nas da se javimo ujutro kada će na poslu biti ravnatelj bolnice ili glasnogovornik jer oni ne mogu bez imena oštećenih ništa više kazati. Na tom dijelu autoceste, kažu, svakodnevno se događaju prometne nesreće i vrlo je teško reći detalje o pojedinoj.

Komentara 127

TR
tralala
06:49 13.01.2010.

Čačić: \"Ovo je strašno! Nesreća je i moja osobna tragedija\" Nimalo ne sumnjam da je pod tragedijom Čačić mislio na posljedice po svoju karijeru i odlazak u zatvor, a ne na smrt čovjeka.

MO
Morkin
09:45 13.01.2010.

\"Radimira Čačića poznajem 30 godina, ali nikada ga nisam vidjela takvog. Bila sam u njegovom društvu kad je saznao da je jedan od sudionika nesreće preminuo i vidjela kada je zaplakao kao malo dijete. Doista je duboko i ljudski potresen - ispričala nam je Ankica Mamić, direktorica marketinške agencije IM&C putem koje je predsjednik HNS-a izvijestio javnost o svojoj prometnoj nesreći u Mađarskoj.\"(Jutarnji list). Ovdje je VAŽNO OBRATITI PAŽNJU tko je dao izjave o Čačićevim \"gorkim suzama kao u djeteta\", duševnim bolima itd., a što je Večernjak \"PROPUSTIO\". To nikada nije izjavio R.Čačić. To je NAKNADNO izjavila žena koja je vlasnica kompanije za PR (Odnose s javnošću). Za one koji ne znaju - to su osobe koje su po zanimanju, doslovce: PROFESIONALNI MANIPULATORI SA JAVNOŠĆU I MEDIJIMA. Samo da se negdje pojavi, ta ženska traži 1000€. Ukoliko otvori usta, još toliko. Ovo je JAKO BITNO i govori puno i o Čačiću i o onome što se desilo. Da zaštiti svoju prebogatu guzicu taj NEĆE ŽALITI NOVACA NA PROFESIONALNE LAŽLJIVCE niti se sustezati od laži i manipulacija, a s obzirom da je očito kriv, jer: AutI koje se pukne odpozadi, (kao i putnici otpozadi), UVIJEK STRADAJU MANJE nego ukoliko ih se udari bočno ili sprijeda! (NARAVNO, OVO NE VAŽI ukoliko je neko divljački jurio cestom, a Čačić je NAPRAVIO BAŠ TO!, samljevši zadnju polovicu škode). Usput, onaj INCIDENT pred kamerama NOVE TV PRIJE MJESEC I POL, kada je pred svim medijima NADMOĆNO I BAHATO zagrlio policajca na Markovu trgu kao da je dijete u vrtiću, a ne predstavnik reda i zakona jedne države i onako s visoka mu kao malom debilu pred svima \"objasnio\" da je on, eto, parkirao auto nasred trga ispred same oznake \"zabranjeno\" i da, eto, to ne bi trebao biti problem, govori kako Čačić doživljava sebe i državu: Kao svoju privatnu prćiju, u kojoj je on feudalni gospodar i da je SAMORAZUMLJIVO DA ZA NJEGA NIKAKVA PRAVILA, ZAKONI I ZABRANE NE VRIJEDE, kao za ostalu stoku, ups, pardon, narod.

NI
Niko33
22:06 12.01.2010.

\'Čačić je plakao kao malo dijete\' \"UBOJICA MEKOG SRCA\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije