Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radimir Čačić izazvao prometnu nakon koje je preminuo muškarac

čačić
Foto: Pixsell
1/5
11.01.2010.
u 21:58

Čačić je u petak izazvao prometnu nesreću zbog loših uvjeta na autocesti za Budimpeštu. Danas je preminuo muškarac koji je stradao u nesreći.

“Dana 8. siječnja na autocesti za Budimpeštu zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su toga dana vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle prouzročio sam prometnu nesreću. U nesreći su ozlijeđeni putnici automobila koji je vozio ispred mene bez svjetala za maglu. Nažalost, danas sam neslužbeno obaviješten da je jedan od putnika preminuo u bolnici. Vozio sam sporijim trakom, bez ikakva utjecaja alkohola.”

Loše osvijetljen
To priopćenje, koje je potpisao Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, jučer kasno poslijepodne stiglo je u sve redakcije. Očito je procijenjeno da je najbolje s istinom izaći u javnost, osobito s obzirom na teške posljedice nesreće.

Čačić je, kako doznajemo, vozio svoj bijeli chrysler i navodno nije prekoračio brzinu uobičajenu za autoceste, a automobil ispred njega vozio je vrlo sporo i bio je loše osvijetljen.

Nakon nesreće očevid je obavila mađarska policija koja je Čačića pustila nakon obavljenih uobičajenih formalnosti. Bio je uvjeren da su ozlijeđeni putnici izvan životne opasnosti sve dok nije dobio informaciju da je jedna od ozlijeđenih osoba preminula. Autocesta za Budimpeštu poznata je po vrlo gustim maglama i čestim lančanim sudarima.

Mađarske vlasti nisu ga zadržale zbog prometne nesreće, ali kako su se okolnosti promijenile, pretpostavlja se da će Čačić odgovarati za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za koje je osim izricanja uvjetne kazne moguća i zatvorska kazna.

Prvu prometnu nesreću Radimir Čačić doživio je 1974. godine.

U stražnji kotač šlepera
Tada je na spoju između Vinkovaca i autoceste zaspao i skrenuo na kosinu, nekoliko se puta okrenuo preko krova i dočekao na kotačima.

Njegov prvi auto, alfa romeo giullia, bio je uništen, a Čačić je prošao bez ogrebotine.

Drugu prometnu nesreću doživio je u travnju 1999. godine na cesti Šemovec – Orehovica u Međimurju. Na njegov audi naletjela je miješalica i smrskala mu stražnji dio. I u toj nesreći Čačić je prošao neozlijeđen. Treću nesreću doživio je u ljeto 2003. na nadvožnjaku prije skretanja za Vrbovec kada je audijem vozio iz Varaždina prema Zagrebu. Zbog pada tlaka izgubio je svijest i udario u zadnji kotač šlepera. Odbio se, udario u mali caddy i stao, a njemu opet nije bilo ništa.

Ključne riječi

Komentara 212

Avatar Topgen
Topgen
16:29 12.01.2010.

Da se radi o sinu nekog Hercegovca , vec bi ga tri puta objesili....

NE
neni
16:48 12.01.2010.

Nisam mogla vjerovati da će mi ga ikad biti žao--- a sada fakat je

OB
-obrisani-
16:39 12.01.2010.

777 ..mozda i nema ..nitko , ne zna,,!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije