Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigmatiziranje

“Lidlići” i burne reakcije građana o etiketiranju djece

Djeca
Thinkstock
01.10.2017.
u 15:16

Djeca koja nose markiranu odjeću i imaju skupe mobitele misle da im to daje vrijednost i rugaju se djeci koja to nemaju – kaže G. Buljan Flander

Zbog vijesti da je među vrtićkom djecom u Splitu u upotrebi naziv “lidlići” za djecu kojoj roditelji kupuju odjeću u Lidlu, što je prenio portal Splitski dnevnik, užarile su se društvene mreže i otvorile rasprave građana koji se zgražaju nad stigmatiziranjem djece čiji se djeci koja to nemaju.

Roditelji moraju znati da je loše da im djeca svoju vrijednost vide kroz materijalno i da je nedopustivo izrugivanje zbog odjeće, odnosno da se zato neko dijete osjeća manje vrijednim – kaže G. Buljan Flander.

Zbog “lidlića” neki se pitaju je li u pozadini i marketinška priča. No, PR stručnjaci ističu da si ovakvo što velika kompanija sama ne bi priuštila jer je to negativan PR, no misle da je Lidl na “lidliće” trebao reagirati.

 

Komentara 25

Avatar Petarpetar
Petarpetar
17:35 01.10.2017.

Lidl je zakom za odjecu tipa peri deri, bolje da ih zovu lidlici nego Kplusici zamisli tek te sramote :-)salu na stranu, te markirane klince treba sutra izbacit iz vrtica pa nek ih roditelji upisu u privatne vrtice medju guccice i armanice.

OV
Ovozemaljski
17:23 01.10.2017.

Kad bi se moje dijete nekome rugalo zbog odjece ili neimastine, obukao bi ga upravo u tu robu kakvu ima taj kojem se rugao i kupio bi mu mobitel iz 1998 godine...

AM
AMD------------------------
19:34 01.10.2017.

primitivizam polupismeni udbaskih potomaka se nastavlja. da im roditelji imaju samo 1%kulture,rednosti ,vlasnika lidla znali bi ,da su sramotna rulja bez rednosti,etike,odgoja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije