Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonija Stupar Jurkin

Djeca upijaju postupke roditelja, pa mi je izazov svaki dan biti im uzor

Foto: Borna Filić/Pixsell, Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
30.08.2017.
u 22:00

Promjene se događaju u životu i objeručke ih prihvaćam jer smatram da tako rastem i privatno i poslovno, kaže Antonija Stupar Jurkin koja odlazi s malih ekrana na funkciju event menadžerice

Emisije “Automoto TV”, “Exploziv”, “Exkluziv”, “Extra Magazin”, “Sve u šest”, “Sportske vijesti” samo su neki od projekata u kojima smo tijekom 12 godina gledali voditeljicu Antoniju Stupar Jurkin, koja je prošli tjedan otkrila da se povlači s malih ekrana.

Iako više neće voditi emisije, Antonija ostaje na RTL-u i preuzima novu funkciju, event menadžerice”, a je li joj se bilo lako odlučiti na veliki zaokret u karijeri i voli li prihvaćati izazove, otkrila je u intervjuu.

Kako je došlo do poslovne promjene?

Znala sam da će promjena jednom biti neizbježna. Pred kamerama sam dugi niz godina i, ako mogu tako reći, odrasla sam pred njima. Sada je došao trenutak da se okušam u novim izazovima. Promjene se događaju u životu i objeručke ih prihvaćam jer smatram da tako rastem i privatno i poslovno.

Koliko se dugo promjena kuhala u vama?

Bila sam jako sretna što sam dobila novu poslovnu ponudu i smatram da je došla u pravom trenutku. Nekada su promjene u životu nužne. Budući da volim izazove, nisam previše razmišljala nego sam odmah prihvatila novi posao.

Uplaše li vas ikada izazovi ili se uvijek spremno s njima hvatate ukoštac?

Nikada se nisam plašila novih izazova. Osjećala sam samo veliko uzbuđenje i odgovornost u želji da opravdam iskazano povjerenje. Volim se uhvatiti ukoštac sa svime što život nosi, kako u poslu tako i privatno.

Koji je najveći izazov s kojim ste se u životu suočili?

Majčinstvo mi je najveći izazov, i to prije svega zato što mi se život potpuno promijenio nakon što sam postala majka. Uz to, djeca u roditeljima vide uzor, upijaju njihove postupke pa mi je svaki dan izazov jer se trudim biti uzor svojoj djeci.

Koji su vam trenuci u voditeljskoj karijeri bili najdraži?

Teško je u nekoliko rečenica opisati te trenutke jer ih je zaista bilo mnogo. Naravno, najzabavnije su bile šale u studiju ili tijekom snimanja, kada smo znali biti pod dojmom nekog smiješnog priloga ili kada bi se dogodile nenadane situacije.

Možete li se prisjetiti neke anegdote sa seta koja vas je posebno nasmijala?

Svi su se u studiju dobro nasmijali kada sam vrisnula jer sam se uplašila što me netko u studiju pipnuo za leđa. Kako je prilog još trajao, zagledala sam se u monitor i nisam očekivala da će me itko dotaknuti na setu usred emisije. Naravno, to je bio kolega koji je htio promijeniti baterije na mojem mikrofonu jer su mu iz režije javili da je razina baterija slaba. Sada kada opisujem tu situaciju i nije baš smiješna, ali u tom trenutku svima je bilo smiješno, a i meni kako sam vrisnula i pobjegla sa seta.

Što će vam najviše nedostajati s dosadašnjeg posla?

Društvo iz redakcije, studija i režije.

Kako biste opisali 12 godina tijekom kojih ste postali jedna od omiljenijih televizijskih voditeljica u Lijepoj Našoj?

Svih 12 godina ostat će mi u predivnom sjećanju. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo raditi s ljudima koji se ne vide ispred kamera. Doduše, i dalje ću ih viđati, samo što ću sada biti u drugom uredu.

Mislite li da će vam nedostajati rad ispred kamera?

Iskreno, ne znam hoće li mi nedostajati voditeljski rad, ali zasad to još ne osjećam. Potpuno sam se okrenula novim radnim izazovima kao event menadžerica na RTL-u.
 

Koje su vam sada radne obveze?

Zadužena sam za organizaciju raznih događanja i izrađivanje njihovih planova na osnovi definiranog cilja, misije i vizije te, naravno, trebam biti što kreativnija.

Imate li tremu pri obavljanju novog posla?

Novo radno mjesto trenutačno me ispunjava i raduje, a dokle god s osmijehom na licu idem na posao, mislim da je to odličan znak i ne osjećam nikakvu tremu.

Jeste li se o zaokretu u karijeri savjetovali sa suprugom?

Suprug je bio oduševljen, smatra da napokon imam normalno radno vrijeme. Svi su zapravo sretni i zadovoljni.

Je li vam se teško bilo priviknuti na “normalno” radno vrijeme?

Nije, dapače, godi mi.

Kako najviše volite provoditi slobodno vrijeme?

U društvu prijatelja koji također imaju djecu jer je tako zabavno i malima i velikima. Volimo ići na izlete, u šetnje šumom, vožnju biciklom ili jednostavno uživamo u parku s djecom.

Kako ste proveli ljetni godišnji odmor?

Svako ljeto provodim s obitelji na otoku Krku. To je moje mjesto za punjenje baterija.
 

Poželite li ikada promijeniti ljetnu lokaciju?

Volim Krk jer mi je na tom otoku sve poznato, znam što mogu očekivati, znam gdje mi je najbliži liječnik, trgovina... Bilo bi mi jako čudno otići na odmor u potpuno novi kraj. Ne bih se mogla opustiti kao na domaćem terenu.

Ima li neko mjesto koje biste željeli posjetiti?

Voljela bih posjetiti Lastovo, ali nikako nismo uspjeli jer nam zbog prevelike udaljenosti tog otoka nije palo na pamet otići ondje s djecom dok su još mala.

Vole li se vaši mališani kupati i biti na plaži?

Ovo su se ljeto Paola i Ivano baš nauživali na moru. Obožavaju se kupati, roniti, plivati sa svim mogućim rekvizitima. Ujutro bi jedva dočekali odlazak na plažu i, naravno, nikada nisu toliko umorni da bi poželjeli poći kući. Divno je gledati kako svake godine otkrivaju nešto novo.

Kako se sin i kći slažu?

Odlično, Paola je prava velika seka i jako se zaštitnički odnosi prema bratu, a on je jednostavno obožava i uživa u pažnji koju mu posvećuje. Obožavaju se igrati zajedno, a imaju i neke svoje interne fore. Ma, baš su pravi brat i sestra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije