Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarom do lažne obiteljske mirovine

Lagala da je živjela s braniteljem i u 20 godina stekla 1,3 milijuna kuna

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
20.04.2022.
u 10:25

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podnijelo žalbu protiv tih prvostupanjskih presuda jer smatra da uvjetne osude nisu primjerene sankcije. Predlažu da se okrivljenice osude na bezuvjetne kazne zatvora

Općinski sud u Koprivnici osudio je nepravomoćno na jednu godinu uvjetno 67-godišnjakinju iz Križevaca koja je od 1994. do 2014. godine na temelju lažnog predočenja da je živjela u izvanbračnoj zajednici s poginulim hrvatskim braniteljem ishodila da joj se isplaćuje obiteljska invalidnina i obiteljska mirovina, čime se protupravno okoristila za više od 1,3 milijuna kuna.

Neće morati u zatvor ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Vezano uz to, sud je na deset mjeseci (uvjetno na godinu dana) osudio i 63-godišnju voditeljicu područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja jer u srpnju 1998. godine nije pokrenula postupak za poništenje rješenja o pravu na obiteljsku invalidninu, i to nakon što je primila pravomoćno rješenje suda kojim je utvrđeno da između 67-godišnjakinje i poginulog branitelja nije postojala izvanbračna zajednica.

To je rješenje održala na snazi, a u rujnu 2002. godine izdala je i lažnu potvrdu da je 67-godišnjakinja bila izvanbračna supruga poginulog branitelja i time joj omogućila da joj se isplaćuje obiteljska mirovina. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podnijelo žalbu protiv tih prvostupanjskih presuda jer smatra da uvjetne osude nisu primjerene sankcije s obzirom na razdoblje od dvadeset godina kontinuiranog kriminalnog postupanja i visine protupravno stečene imovinske koristi. Predlažu da se okrivljenice osude na bezuvjetne kazne zatvora. 

Komentara 2

DU
Deleted user
07:53 21.04.2022.

Bravo za gospođu, samo treba pametno raditi i mudro ulagati kako kaže Paladina!

DU
Deleted user
11:05 20.04.2022.

Prosječna mirovina 5 400 HRK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije