Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rigorozno

Kuvajtskom novinaru prijeti 18 godina robije zbog uvrede šeika

Obitelj zatočenog novinara
AFP PHOTO
08.06.2010.
u 09:07

Kuvajtski je bloger kritizirao vladajuću obitelj Al-Sabah i optužio premijera Naser al-Mohamad al-Sabaha za korupciju i loše upravljanje državom.

Organizacija Human Rights Watch pozvala je Kuvajt da prekine sudski proces koji se vodi protiv kuvajtskog blogera i novinara zbog uvrede čelnika države i da ukine sudsku zabranu medijima da izvještavaju o tom procesu, javlja Reuters.

Bloger i novinar Abdel Kader al-Jassim nalazi se u pritvoru od 11. svibnja nakon što je protiv njega tužbu podnio ured kuvajtskog emira Šeika Sabah al-Ahmad al-Sabaha.

Kuvajtski je bloger kritizirao vladajuću obitelj Al-Sabah i optužio premijera Naser al-Mohamad al-Sabaha za korupciju i loše upravljenje državom. Al-Jassim je optužen i da je širio lažne vijesti koje su mogle ugroziti nacionalne interese Kuvajta, a dokaže li se njegova krivica, slijedi mu 18 godina robije.

- Kuvajtske vlasti trebaju prekinuti progon samo zbog kritiziranja kuvajtskih vlastodržaca - navedeno je u priopćenju Human Rights Watcha, a zabrinutost je izrazio i State Department.

Ključne riječi

Komentara 6

HE
Heli
04:46 09.06.2010.

mister1x5 , pa ne mora bjezati samo u Bosnu, moze i u Hrvatku.Eto danas citamo kako kriminalci iz Srbije ilegalno zive u Hrvatskoj i ubijaju se medjusobno.Poznata je stvar, da osudjeici iz BiH bjeze u Srbiju i Crnu Goru.

OB
-obrisani-
15:56 08.06.2010.

Hasan ovih dana radi prekovremeno.......

AI
ac.i.de,
15:23 08.06.2010.

Policajac u Sarajevu zaustavlja autobus u kojem se nalazi 40 Jehovinih svedoka. Ulazi unutra i pita: Šta je ovo?Vozač mu da spisak s imenima putnika i kaže mu da su to Jehovini svedoci. Policajac pogleda u papir pa kaže: Au!! Taj Jehova mora da je nešto gadno zasro !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije