Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Albaniji

Krstičević prenio Meti potporu Hrvatske europskom putu Albanije

Damir Krstičević
Foto: Borna Filic/PIXSELL
05.04.2018.
u 21:32

Potpredsjednik hrvatske vlade susreo se u Tirani s albanskim predsjednikom Ilirom Metom

Hrvatska podupire Albaniju na njezinom europskom putu, a dijelimo i odgovornost za stabilnost u jugoistočnoj Europi, izjavio je u četvrtak ministar obrane Damir Krstičević u Albaniji, u misiji održavanja tradicionalnih prijateljskih odnosa dviju članica NATO-a.  

Potpredsjednik hrvatske vlade susreo se u Tirani s albanskim predsjednikom Ilirom Metom kojemu je prenio spremnost Hrvatske da svojim iskustvom pomogne Albaniji na njenom europskom putu, napose u području zajedničke sigurnosno-obrambene politike.

"Hrvatska i Albanija njeguju prijateljske odnose, zajedničke interese i odgovornost u stabilnosti okruženja u jugoistočnoj Europi. Hrvatska je spremna podijeliti svoja iskustva i podupire Albaniju na njenom euroatlantskom putu“, rekao je Krstičević, priopćilo je ministarstvo.

Dvije zemlje u okviru Američko-jadranske povelje već uspješno surađuju u misiji Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu.

"Hrvatska će prvi puta predsjedati Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020., a naši prioriteti bit će borba protiv hibridnih i kibernetičkih prijetnji, strateško komuniciranje te jačanje kapaciteta i otpornosti partnera, dok nam je u geografskom smislu prioritet područje jugoistočne Europe“, rekao je Krstičević.

Meta je dao punu potporu nastavku bilateralne suradnje između dviju država i zahvalio doprinosu Hrvatske u NATO-ovoj operaciji KFOR na Kosovu.

"Hrvatska je tradicionalni prijatelj i partner Albanije i vjerujem da će dvije države dodatno produbiti međusobnu suradnju“, kazao je albanski predsjednik.

Krstičević je posjetio zapovjedništvo bojne za specijalna djelovanja gdje je održana pokazna vježba, stoji u priopćenju.

Komentara 12

Avatar navijač
navijač
22:40 05.04.2018.

Albanci su naši saveznici i prijatelji, a imamo i zajedničkog neprijatelja pa je normalno da surađujemo.

DU
Deleted user
22:35 05.04.2018.

Poželimo Albaniji što skori ulazak u EU a onda će ona svesrdno kako zna i umije pomoći susjednoj srbiji na njenom putu u EU. Jer " mir u regionu je uvek na prvom mestu."

DU
Deleted user
21:55 05.04.2018.

gospodine ministre obrane na pomolu je stvaranje velike albanske drzave od albanije i kosova dijelova makedonije ...biti ce vraga na balkanskom podrucju hrvatska i albanija nemaju nikakve odnose ni dodire..robna razmjena je nikakva i......evropski put je isto sto i titovov put ...to su obicne ispraznice ili floskule...hrvatska daje potporu a i sama je kolonija u svekolikom smislu....u ekonomskom politickom kulturnom športskom ...ako slijepac slijepca vodi nece daleko stici...a evropski put je isto sto vasa ispraznica imamo nasu hrvatsku vi i vas par postotaka je imate ...a imaju li hrvatsku stotinjak bolesne djece a drzava nema novaca za lijekove...je li to evropski put ...mozda ...put autobusni iz hrvatske na zapad ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije