Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJAČKA U SESVETAMA

Kristijan Novoselec: Hladni pogled ubojice nikad neću zaboraviti

09.05.2009.
u 20:53

Taj hladnokrvni pogled neću nikad zaboraviti. Pogledao nas je i mirno zapucao – prisjetio se danas policijski vježbenik Kristijan Novoselec (21) trenutka kada je Kazimir Dužnović, pljačkaš banke u Sesvetama koji je ubio policajca Ivana Grbavca (24), a četvoricu mu kolega ranio, sasuo rafalnu paljbu po policajcima koji su ga trebali uhititi. Nakon pet dana provedenih u bolnici liječnici su danas mladića pustili kući.

Vatreno krštenje
U vrijeme krvavog obračuna mladi je policajac sjedio na stražnjem sjedalu automobila. Za upravljačem je bio teško ranjeni Jadranko Certin (33), a na suvozačkom mjestu Milovan Dakić (50).

Dužnović je Kristijana Novoselca ranio u glavu, no mladić je imao sreću što se uspio baciti na sjedalo. Metak mu je zbog toga samo okrznuo glavu. Da se nije uspio na vrijeme zaštititi, pitanje je bi li uopće ostao živ.
– Dolazili smo s očevida na prometnoj nesreći. Vidjeli smo pred bankom ranjenog kolegu i nastavili smo potragu za počiniteljem. Ljudi su nam pokazivali put kojim je bježao – objasnio je Novoselec.

Nisu, kaže, točno znali kako izgleda Dužnović, već samo da je odjeven u bijelu trenirku. Ubrzo su vidjeli sumnjivu osobu kako ulazi u jednu od garaža u naselju.
– Nismo ništa uspjeli napraviti, a on je već s vozačeve strane sasuo rafal po nama – prisjetio se mladić krvave scene.

Potjera za Dužnovićem, kaže, trebao je biti njegov prvi praktični slučaj uhićivanja razbojnika, a ni sam nije mogao pretpostaviti da će završiti pogibijom njegova kolege.
– Znam da je Ivan mrtav. Bili smo dobri prijatelji – utučeno je rekao Novoselec.

Činjenica da je na jednom od svojih prvih zadataka doživio “vatreno krštenje” neće ga, kaže, obeshrabriti da odustane od policijskog poziva. U policijsku postaju u Sesvetama mladić se kani ubrzo vratiti.
– Malo me boli glava, ali psihički ću ja biti dobro. Znam što se sve dogodilo i neće me to pokolebati da nastavim dalje raditi – kroza smijeh je kazao dodavši da je oduvijek želio biti policajac.

Psihološka pomoć
Budući da su četvorica ranjenih policajaca preživjela tešku traumu, a jedan od njih se još uvijek i bori za život, nezahvalno je uopće prognozirati kada će biti spremni vratiti se na svoja radna mjesta.

– Nakon izlaska iz bolnice bit će im ponuđena psihološka pomoć. Imamo svog psihologa koji je zadužen za psihološki tretman policajaca koji dožive traume – kazao je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije