Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS

Krešo Beljak o Vladi: Gdje ste bili – nigdje, što ste radili – ništa

Krešo Beljak, HSS
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.01.2017.
u 13:19

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak iskoristio je priliku i da ocijeni prvih 100 dana Vlade Andreja Plenkovića koje je nazvao uludo potrošenim danima jer je Vlada propustila priliku da nešto učini u tom razdoblju

Zastupnici HSS-a u Saboru su zatražili izmjenu Uredbe o naknadi za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na način da se naknada za eksploataciju poveća s 10 na 12 posto te da se njezina raspodjela izvrši tako da pet posto ostvaruju gradovi ili općine, pet posto županije, a dva posto da ide u državni proračun. Traže i da Sabor zaduži Vladu da zajedno s Inom i jedinicama lokalne i regionalne samouprave redefinira međusobna prava i obveze, posebice u području isplate rudne rente te vođenja evidencija eksploatiranih količina.

– MOL u svojo matičnoj državi Mađarskoj tako plaća 12, 20 ili 30 posto, ovisno od izvađene količine po bušotini, odnosno polju. U Njemačkoj renta u prosjeku iznosi 18 posto, u Austriji od 15 do 22 posto – kažu u HSS-u, a Mladen Madjer podsjeća kako su se nekoliko puta nositelji izvršne vlasti jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije obraćale nadležnim tijelima državnih vlasti tražili izmjenu sporne uredbe, ali bez odogovora.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak iskoristio je priliku i da ocijeni prvih 100 dana Vlade Andreja Plenkovića koje je nazvao uludo potrošenim danima jer je Vlada propustila priliku da nešto učini u tom razdoblju.

– Gdje ste bili – nigdje, što ste radili – ništa. Pamtit će se loša porezna reforma koja znači daljnju centralizaciju društva. Žao mi je što gospoda Plenković i Marić ne shvaćaju da je na snazi egzodus stanovništva iz Hrvatske i što su su zadnji bedem obrane hrvatske kao društva - lokalne jedinice samouprave, gradovi, općine, spriječili reformom da rade – ocijenio je Beljak koji je uvjeren kako će se kroz nekoliko godina urušiti svi fondovi pa neće biti plaća u javnom sektoru i mirovina o čemu, zaključio je Beljak, nitko ne razmišlja.

>> Matić: Izlazimo iz HSS-a, a kad se Beljak makne možemo se vratiti

Komentara 9

MU
Mukowsky
15:27 26.01.2017.

Gdje je bio? Na parkiralištu! Što je radio? Mračio auto radio aparate!

MA
MarkoKosmicki
15:02 26.01.2017.

gospodin beljak ima svoju privatnu stranku,,,,,,!,nerazumijem da seljaci poljoprivrednici ne prrpoznaju toga tipa ,ovo sto im se desava,propastpoljoprivrede je bad zbog takvih ,zar nema postenog covjeka iza koga. bi oni stali

BE
berija
15:22 26.01.2017.

Neka si, moj Krešo, ti radio. Jedino je to bitno. Ova će Vlada možda nešto i napraviti, ali ti si već gotov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije