Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliži im Split Carls

Koprivničanci od "svoje" pivovare dobiju mrvice, a "bili" milijune

\'za gradsku.....07. 11. 2007. muzej za umjetnost i obrt/ 160 godina carlsberg piva snimio: zeljko hladika\'
ARHIVA VL
20.05.2011.
u 10:24

U pivovari Carlsberg tvrde da su uvijek spremni na razgovor s NK Slavenom i RK Podravkom o sponzorstvu

Najava da će pivovara Carlsberg potpisati sponzorski ugovor sa splitskim Hajdukom vrijedan milijun eura po sezoni neugodno je iznenadila ljubitelje sporta u Podravini. Ne zato što imaju nešto protiv "bilih", nego zato što danska pivovara svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj ima u Koprivnici, a istodobno gotovo da i ne mari za sportske kolektive u svojoj zajednici.

Dobra, stara vremena

– Već nekoliko godina od Carlsberga nismo dobili niti kune – izjavila je Božica Palčić, direktorica RK Podravke, jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova i sudionika Lige prvakinja.

Pivovara je prije bila uz klub, pogotovo kada je predsjednik bio Krešimir Mulvaj, no očito više u tome ne vide interes. Slična situacija je i u NK Slavenu Belupu, iako tamo participiraju manjim iznosom. Iako direktor kluba Robert Markulin ne želi otkriti točan podatak, navodno se radi o nekoliko desetaka tisuća kuna.

– Pivovara Carlsberg je naš dragi manji sponzor – jedino je što je rekao Markulin.

Doznajemo da je taj iznos čak deset puta manji nego što je bio prije šest-sedam godina, kada je direktor u pivovari bio Dino Bijač. Zanimljivo je i da Carlsbergovo sponzorstvo klubu trenutačno premašuje čak desetak manjih koprivničkih privatnika.

Ništa još nije dogovoreno

U Carlsbergu ne žele potvrditi da će postati generalni sponzor Hajduka.

– Prošli tjedan predstavnici Hajduka s nama su održali sastanak kako bi nam predstavili planove kluba i kako bi se izvidio potencijal za moguću suradnju. Isti tip sastanka s vremena na vrijeme imamo i s predstavnicima drugih događanja, manifestacija ili sportskih klubova. Održani sastanak ne znači da će naša kompanija biti sponzor Hajduka – priopćila je Ivana Tavra, PR specijalistica u pivovari, koja ne prihvaća tezu da ne mare za lokalne sportaše.

– Zadnja aktivnost koju smo u Koprivnici organizirali bila je Carlsberg fest. Uz ostale ostalih, podržavamo i Slaven Belupo. Uvijek smo spremni razgovarati o novim, velikim sponzorskim prilikama, kada se ukažu, što podrazumijeva i NK Slaven Belupo i RK Podravku Vegetu – dodaje I. Tavra.

Ključne riječi

Komentara 9

HR
hr76
12:15 20.05.2011.

RK \"PODRAVKA\" i NK Slaven \"BELUPO\" - po imenima se vidi tko bi trebao biti glavni sponzor, i bio bi da Podravku nije sredio bivši potpredsjednik Vlade Polančec!

TO
Tot
12:33 20.05.2011.

nikad više neću popiti njihovo pivo, sve dok ne postanu sponzori Dinama

Avatar pretorijanac
pretorijanac
17:15 20.05.2011.

Nije \"Carlsberg\" blesav......znaju oni gdje je sva sponzorska lova uložena u lokalne klubove - RK Podravka i NK Slaven, do sada završavala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije