Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalan prelazak

Kod Tovarnika uhvaćena četiri Afganistanca i Somalijac

\'granica1\'
Ilustracija
28.05.2011.
u 10:26

Nezakoniti prelasci državne granice sve su češći pa je samo u svibnju otkriveno 106 ilegalaca

Jutros oko 5 sati, 4000 metara južno od željezničkog graničnog prijelaza Tovarnik, policijski službenici su u nezakonitom prijelazu državne granice zatekli 4 državljana Afganistana i jednog državljana Somalije, priopćila je PU vukovarsko-srijemska. Uhićeni su i privedeni na prekršajnu obradu, a potom slijedi rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, zabrani ulaska u Hrvatsku na rok od godinu dana i pokretanje postupka readmisije u Srbiju.

Gotovo svakog dana, uglavnom noću, u blizini graničnih prijelaza Bajakovo, Tovarnik ili Ilok pa čak i dublje na teritoriju Hrvatske sve do Vinkovaca, policija zatiče ilegalce, najčešće državljane Afganistana i Pakistana. U ovoj godini policija je otkrila 296 ilegalnih imigranata koji su nezakonito pokušali prijeći državnu granicu između Srbije i Hrvatske, a u pet mjeseci prošle godine takvih je bilo samo 45, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Nezakoniti prelasci državne granice sve su češći pa je samo u svibnju otkriveno 106 ilegalaca. Od 296 ilegalaca koji su ove godine pokušali ilegalno prijeći granicu čak je 181 afganistanski državljanin, a po brojnosti slijede pakistanski (27), izraelski (23),a tu je riječ o Palestincima, tuniškim (18), iranskim (15), libijskim (4), somalskim (3). Uhvaćeni ilegalci kažu da im ce cilj neka od država EU i da bježe od rata u svojim zemljama te da su do Hrvatske došli posredovanjem agencija kojih ima u Grčkoj i Turskoj i za to naplaćuju od 3 000 do 5 000 eura.

 

Komentara 1

MP
mparac3
01:31 29.05.2011.

Dobro da su ih uhitili - prije negoli ih je onaj makedonski majmun (Boskovski, ili tako nekako...) pobio.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije