Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetski izbor

Kipar Igor Brkić i košarkaši oblikovali 2011. u Križevcima

\'Krizevci - Igor Brkic - kipar, likovni pedagog, kulturni aktivist - izabran za osobu 2011. godine u izboru Osoba.info, citatelja portala Krizevci.info. Foto Sergej Novosel\'
Foto: \'Sergej Novosel/VLM\'
1/4
11.01.2012.
u 11:00

Čitatelji portala Križevci.info odlučili da su osoba i događaj godine umjetnik i kulturni aktivist te ulazak KK Križevci u A-1 ligu

Profesor likovne kulture, kipar i kulturni aktivist Igor Brkić (35) osoba je 2011. godine u Križevcima.

Titulu Osoba.info stekao je glasovima čitatelja portala Križevci.info, koji od 2005. provodi ovaj neobičan natječaj. Brkić je pobjedu na internetu odnio ispred 10 osoba iz raznih područja osim politike. Čitatelji su ocijenili da su njegovi uspjesi, a istaknuo se originalnim radovima, vođenjem likovnih radionica i priređivanjem izložbi u Klubu kulture, presudni za održanje urbane likovne scene. Dosad je izlagao u Križevcima i drugim gradovima, zapanjio svojim visokim drvenim, “ludim” gljivama, a sudjelovao je u likovnim kolonijama...

– S veseljem ću izbor za osobu godine staviti u životopis, konkurencija je bila žestoka. Drago mi je što su Križevčani prepoznali moj rad na likovnom polju. Uz nagradu "Privatno i javno" najviše se ponosim uspješnom izložbom dječjih radova na temu slavenske mitologije – kaže Brkić, koji će ove godine izlagati u svom gradu te Tuzli i Vinkovcima, a velika mu je želja, kaže, i zavrtjeti ideju o ulici slavnih Križevčana gdje bi postavljao skulpture znamenitih ličnosti. Drugi u izboru Osoba.info kantautor je Luka Belani, slijedi ga sopranistica Ana Fortuna.

Najvažniji događaj u 2011., tzv. Događaj.info, plasman je košarkaša Križevaca u A-1 ligu, povijesni podvig nekog gradskog kluba. Žapci su lani lako prošli A-2 ligom i dramatičnim doigravanjem izborili najviši rang, u kojem su ove sezone skinuli skalp i slavnim suparnicima.

– Izbor odražava opredjeljenje građana, pa i navijača, poticaj nam je da nastavimo tako i dalje. Pune tribine i mišljenje navijača najvažniji su nam motiv – kažu u klubu. Iza tog rezultata po glasovima s weba jesu otkriće meteorita Križevci i otvaranje nove zgrade SŠ Ivana Seljanca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije