Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKANDAL

Kardinali prije izbora kupili zgradu s gay saunom za 23 milijuna eura

papa,vatikan,kardinal
Reuters/PIXSELL
12.03.2013.
u 15:50

Ulazak u velebni stan s 12 soba konzervativnog kardinala Ivana Diasa samo je nekoliko metara udaljen od ulaza u najveću gay saunu na kontinentu zvanu Europa Multiclub.

Dan uoči vatikanske konklave u Rimu je izbio skandal kada je na vidjelo izašlo da je Katolička crkva za vrtoglava 23 milijuna eura kupila zgradu u čijem se prizemlju nalazi sauna za homoseksualce.

Zgrada na adresi Via Carducci broj 2 kupljena je kako bi se u njenih 19 stanova smjestili visoki crkveni dužnosnici. Jedan od njih je i 76-godišnji konzervativni kardinal Ivan Dias koji je jučer, piše Independent, doživio niz neugodnosti. Ulazak u njegov velebni stan s 12 soba samo je nekoliko metara udaljen od ulaza u najveću gay saunu na kontinentu zvanu Europa Multiclub.

Sauna je to koja na svojim web stranicama reklamira ''medvjede noći'', odnosno snimke striptiza plesača koji se odijeva u svećeničku odoru. - To je Bruno, dlakavi i debeli pastir duše, slobodan za glazbu svog župnika, koji ostaje u tangama je želi izložiti dušu i tijelo - navodi se u lascivnoj reklami nimalo čednog kluba.

Najnoviji skandal izmamio je brojne reakcije čitatelja talijanskih stranica za homoseksualce pa se jedan tako našalio na kardinalov račun: ''Ups, pogriješio sam vrata. Mislio sam da je kapelica... Ako se bojite da će vas vidjeti kako ulazite u gay saunu, što ćete učiniti s milijunima eura koje ste pokrali Talijanima? Kupite cijelu zgradu sa saunom''.

Ovo je samo jedan u nizu od skandala koji u pitanje dovode licemjerni stav Crkve spram homoseksualnosti. Nakon otkrića homoseksualnog svećenika u rimskoj kuriji i nedavno osramoćenog škotskog kardinala Keitha O'Briena koji je priznao da je griješio bludno, talijanska La Repubblica prisutnost saune za homoseksualce u zgradi u kojoj obitava katolički kler opisuje ''krajnjom sramotom''.

>>'Moje seksualno ponašanje palo je ispod standarda za svećenika'

>>Sve o izboru pape pročitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 24

JA
Jadrija
21:18 12.03.2013.

Pa nije ni čudo što se Papa povukao. Zgadilo mu se!

FE
Felicijen
20:46 12.03.2013.

Pa moraju se dački negdje malo opustiti nakon napornog posla...

DU
DuplaKava
21:13 12.03.2013.

Šta će tom starcu stan od 12 soba, ni papa ih nema toliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije