Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škotski kardinal

'Moje seksualno ponašanje palo je ispod standarda za svećenika'

0'brien
Reuters/PIXSELL
03.03.2013.
u 19:32

74-godišnji Keith O' Brien odstupio je kao nadbiskup St. Andrewsa i Edinburgha prošli tjedan zbog navoda da se nedolično ponašao prije tridesetak godina

Škotski kardinal Keith O'Brien koji je prije nekoliko dana odstupio priznao je da je bilo trenutaka kada je njegovo seksualno ponašanje "palo ispod očekivanih standarda", donosi Sky News.

O' Brien (74) odstupio je kao nadbiskup St. Andrewsa i Edinburgha prošlog tjedna zbog navoda da se nedolično ponašao prije tridesetak godina.

U priopćenju koji je u nedjelju objavila Katolička crkva u Škotskoj rekao je:

''U posljednjih nekoliko dana neke optužbe protiv mene postale su javne. U početku sam ih zbog njihove anonimne i nespecifične prirode osporavao. Međutim, želim iskoristiti ovu priliku za priznanje da je bilo trenutaka kada je moje seksualno ponašanje palo ispod standarda koji se očekuje od mene kao svećenika, nadbiskupa i kardinala. Za sve one koje sam uvrijedio, ispričavam se i tražim oprost. Ispričavam se Katoličkoj crkvi i ljudima iz Škotske. Sada ću provesti ostatak svog života u mirovini. Neću igrati nikakvu daljnju ulogu u javnom životu Katoličke crkve u Škotskoj''.

Kardinal je ponudio da odstupi s dužnosti u studenom, ali njegova ostavka prihvaćena je tek prošlog ponedjeljka. 

>> Škotski kardinal O'Brien podnio ostavku, optužila ga tri svećenika

Komentara 59

OB
-obrisani-
19:48 03.03.2013.

Majka priroda je ugradila ( pored ostalog) i seksualni poriv u sve nas. Storila je zensko i musko.Ici kontra tog poriva je nevjerovatna glupost. Katolicka crkva treba odobriti svecenicima da se zene ako to oni zele,kao sto je to clucajj u grkokatolickoj crkvi.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
19:55 03.03.2013.

@Marsijanac potpisujem....svećenici bi trebali imati slobodu izbora....ženidba ili celibat...a nitko ne razumije što to znači ovom nadbiskupu da mu je "seksualno ponašanje palo ispod očekivanih standarda"....neka to malo pojasne....a ne da novinari love u mutnom

AA
Aartur
23:41 03.03.2013.

Standard je u Crkvi vrlo jasan: je*i šta i koliko hoćeš, ali nemoj da se dozna. Ako se dozna, to je onda ispod standarda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije