Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor

'Izjava Plenkovića o 'Za dom spremni' nas je vratila unatrag. On će u HDZ-u biti zaboravljen'

Jadranka Kosor
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
07.08.2019.
u 20:08

O govoru Kolinde Grabar Kitarović kaže kako je bio neprimjeren i nedovoljno ponizan.

Bivša premijerka Jadranka Kosor danas je komentirala aktualne situacije unutar svoje bivše stranke, HDZ-a, te objavu predsjedničine kandidature.

- Unatoč najavama da se neće 'ukrasti' naš najveći praznik, Dan pobjede, to se ipak dogodilo. Izravno ili neizravno. U svakom slučaju, Kolinda Grabar-Kitarović je svojim govorom na kninskoj tvrđavi, ali i tom neizravnom kandidaturom na neki način prisvojila taj dan. Mislim da je propustila učiniti to što se očekivalo od predsjednice koja predstavlja državu - sjećanje na najzaslužnije, one koji su dali svoje život- rekla je Kosor za RTL.

Bivša premijerka smatra kako je razlog najave kandidature u Kninu bio zbog straha od konkurencije.

- Moguće da se radi o svojevrsnom strahu. Kandidata je sve više, ima i ozbiljnih, ponajprije tu mislim na Zorana Milanovića i Miroslava Škoru. Mislim da strah predsjednice proistječe iz činjenice da joj popularnost pada iz mjeseca u mjesec. Kad pogledate popularnost Ive Josipovića u isto vrijeme mandata, ona je bila dvostruko veća, a opet je izgubio- rekla je Kosor u RTL-ovoj emisiji.

O govoru Kolinde Grabar Kitarović kaže kako je bio neprimjeren i nedovoljno ponizan.

- Nije mi se to činilo osobito primjereno i za dan i za priliku i za mjesto. Onaj tko predstavlja državu mora iznimno paziti na ponašanje, biti vrlo diskretan, u određenim trenucima i ponizan. Dio govora bio je američkoj generalici na engleskom jeziku, a ovo je u Hrvatskoj, u Kninu i na Dan pobjede. Također, iskazivanje same sebe, prvenstveno iz tog razloga mislim da to nije bilo primjereno- rekla je Kosor za RTL.

Za sadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića kaže kako misli da ga Karamarko samo provocira.

- Plenković će jednog dana vjerojatno biti zaboravljen u HDZ-u. Što se tiče Tomislava Karamarka, mislim da on ne misli ozbiljno, da jednostavno malo provocira, što bi na jedan način i moglo pomoći Plenkoviću- kazala je Kosor za RTL.
 

Komentara 63

OX
oxymoron
21:27 07.08.2019.

Jadranka Kosor, osoba koja nikada nije dobila niti jeden izbore, osoba bez integriteta, a ovim intervjuom jos jednom pokazala i bez karaktera. Jadno!

Avatar Observer
Observer
21:23 07.08.2019.

Javljaju se zaboravljeni gubitnici svojim izjavama , Lignja, Mrak od Gunje i sada Jaca .Ucenica Kumrovacke marxisticke skole, vjerna clanica saveza komunista jugoslavije i djelatnica Pokreta za Jugoslaviju nasla je da nekome dijeli lekcije . cak i lekcije Kolindi iz engleskog a zaboravila je svoj biser "I was there day after yesterday" !

VE
velikizec
20:37 07.08.2019.

Prvo YUsipovic pa sad KOSor, koji je sljedeci politicki mrtvac koji ce dati izjavu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije