Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez ozlijeđenih

Kapetan se onesvijestio, ribarica u brzini udarila u komiški mul

ribarica
Arhiva VL
18.04.2010.
u 12:20

Nijedan od četvorice članova posade, koliko ih je bilo na brodu, nije ozlijeđen, ali je oštećen pramac broda, kao i gat na kojemu su kameni blokovi u gornjem redu pomaknuti iz ležišta.

Nema sreće Pjerino Ivčević iz Komiže, vlasnik tvrtke Marinero. Njegova ribarica “Plitvine” u subotu nešto prije 18 sati prilikom uplovljavanja, u punoj je brzini udarila u komiški gat Kralja Krešimira.

Nijedan od četvorice članova posade, koliko ih je bilo na brodu, nije ozlijeđen, ali je oštećen pramac broda, kao i gat na kojemu su kameni blokovi u gornjem redu pomaknuti iz ležišta.

Kapetan ribarice 43-ogodišnji Dragan U. policiji je izjavio kako je na udaljenosti od pola nautičke milje od obale smanjio brzinu ribarice jer je osjetio slabost u organizmu, nakon čega je izgubio svijest.

K sebi je došao tek nakon udara broda u gat, tako da se samog udara uopće ne sjeća. Članovi posade su bili na prednjem dijelu broda i razvrstavali ribu tako da nisu primjetili što se dogodilo kapetanu.

Ovo je treći brod iz flote Pjerina Ivčevića. Prošle godine u siječnju kod Biševa mu je potonuo Matrinero I, a ovog siječnja nedaleko od Komiže potonuo mu je Dupin mali. Suvlasnik tvrtke Marinero bio je tadašnji direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:33 18.04.2010.

Ma nevjerojatno!!! To su tipovi koji su imali niz Kiss the bottom aranžmana s znanom hrv. osig. kućom i tu su u koprodukciji s jednim Hrvojem padali odštetni zahtjevi u visini milijun eura. Da ne bi netko od posade koji je razvrstavao ribu na PREDNJEM dijelu broda vidio što se događa s brodom u manevru pristanka kad je jasno da se inače radi o znanoj sekvenci radnji kad kapetan smanji brzinu kad se približava pristaništu, ulazi u manevar bočnog ili kako već izabere pristanka i točno se zna po zvuku motora i popratnim radnjama da će brod pristati. Svi mornari to već refleksno znaju kako bi to trebalo izgledati i ovo mi zvuči kao naknadna isprika za napušenu posadu ili što se već zbivalo na tom brodu, a vlasnik već ima \"povijest\" potapanja ribarica kad ih nitko nije imao prigodu vidjeti i na dubini većoj od one na kojoj bi eventualno ronioci mogli sigurno zaroniti.

AR
argo
12:43 18.04.2010.

Upravo tako mikrogrizzly. Pola milje nitko nije primjetio nista, a kapetan se osvjestio nakon udara. Ma dajte ne gnojite.

OB
-obrisani-
13:19 18.04.2010.

Vidim da Hrvati neznati više igrati nogomet i voziti brodove iako ste ste to nekada vrlo dobro znali raditi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije