Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Sloveniji

Jurčević: U Hudoj jami civili su živi zatrpavani

hudova jama
Foto: Srdjan Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL
06.09.2015.
u 07:45

– Zasad je utvrđeno da se samo u Barbarinu rovu nalazi oko 3000 žrtava koje su na najstrašniji način pogubile komunističke vlasti nakon svršetka rata 1945...

Ispred rudnika Huda jama, gdje je u jednom od tunela, zvanom Barbarin rov, 2009. otkrivena masovna grobnica žrtava komunističkog režima, jučer je održana tribina “Huda jama - suočavanje s povijesnom istinom”. Tribinu su organizirali slovenska Udruga za obilježavanje prikrivenih grobišta te Hrvatski domoljubni stožer i Hrvatsko nacionalno etičko sudište, a govorili su Zvonimir Šeparović, Mile Bogović, Josip Jurčević...

– Zasad je utvrđeno da se samo u Barbarinu rovu nalazi oko 3000 žrtava koje su na najstrašniji način pogubile komunističke vlasti nakon svršetka rata 1945. Oko 2000 žrtava bili su Hrvati, ostalo su Slovenci i Nijemci. Većinom se radi o civilima, naročito ženama i djeci. Od do sada utvrđenih više od 1700 grobišta, Huda jama je najstrašnije jer su tu civili živi zatvoreni u rudarski rov te su umrli u najstrašnijim mukama. Dokumenti svjedoče da je zločin na ovom grobištu bio pomno planiran od državnog i partijskog vrha na čelu s Titom – kazao je Jurčević. Među 300-tinjak okupljenih bili su i Janez Janša, predstavnici HDZ-a...

>>Uz pozdrav 'Za dom spremni' ustaše su masovno zatvarali, protjerivali i likvidirali

>>Josip Jurčević: U Hrvatskoj ne treba obilježavati Dan pobjede nad fašizmom

Komentara 52

EL
EldersRealm
07:50 06.09.2015.

Masovni ubojice odgovorni za ovakva stratista i danas su zivi i stite ih njihova djeca na visokim politickim funkcijama u RH. Ko misli da je UDBA mrtva i stvar proslosti, grdno se vara.

Avatar BraBar
BraBar
08:40 06.09.2015.

Zar je to sve s cime nas VL moze 'pocastiti' po pitanju ovog mega zlocina? Bitno je VL-u postaviti poveznicu na clanak "Uz pozdrav 'Za Dom Spremni' ustase su masovno zatvarali, protjerivali i likvidirali". Clanak zavrsava s: 'Među 300-tinjak okupljenihh bili su i Janez Janša, predstavnici HDZ-a...' Radi citatelja VL-s evo copy & paste o posjetiteljima s jednog portala "Tribini je nazočilo i izaslanstvo HDZ-a - član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Odbora za branitelje Željko Dilber, bivša eurozastupnica Zdravka Bušić, potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Željko Glasnović, potpredsjednici HDZ-ova Odbora za Hrvate u BiH pukovnik Mijo Crnoja i brigadir Ivan Rašić i mnogi drugi. Zajedno su - ispred ulaza u rudarsko okno - položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na žrtve komunističkih zločina." Gdje su nam bili predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a? Gdje su Vesna Terselic i Zoran Pusic?

BO
bozomih
09:27 06.09.2015.

Jadno je na koji način komentatori sa petokrakom u glavi omalovažavaju žrtve, istonkao i njihovi očevi ibdjedovi u svoje vrijeme. Pa daj reci što je tunistina i sa čim se ne slažeš. Na ovaj način samo ljude animiraš da bududu još više ustrajni u svom stavu i interesu. Komunistička povijest je u velika laž, a ovakvi komentarinsluže samo za obranu laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije