Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Sloveniji
Povratak na članak

Jurčević: U Hudoj jami civili su živi zatrpavani

– Zasad je utvrđeno da se samo u Barbarinu rovu nalazi oko 3000 žrtava koje su na najstrašniji način pogubile komunističke vlasti nakon svršetka rata 1945...

Komentari 52

EL
EldersRealm
07:50 06.09.2015.

Masovni ubojice odgovorni za ovakva stratista i danas su zivi i stite ih njihova djeca na visokim politickim funkcijama u RH. Ko misli da je UDBA mrtva i stvar proslosti, grdno se vara.

VL
Avatar BraBar
BraBar
08:40 06.09.2015.

Zar je to sve s cime nas VL moze 'pocastiti' po pitanju ovog mega zlocina? Bitno je VL-u postaviti poveznicu na clanak "Uz pozdrav 'Za Dom Spremni' ustase su masovno zatvarali, protjerivali i likvidirali". Clanak zavrsava s: 'Među 300-tinjak okupljenihh bili su i Janez Janša, predstavnici HDZ-a...' Radi citatelja VL-s evo copy & paste o posjetiteljima s jednog portala "Tribini je nazočilo i izaslanstvo HDZ-a - član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Odbora za branitelje Željko Dilber, bivša eurozastupnica Zdravka Bušić, potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Željko Glasnović, potpredsjednici HDZ-ova Odbora za Hrvate u BiH pukovnik Mijo Crnoja i brigadir Ivan Rašić i mnogi drugi. Zajedno su - ispred ulaza u rudarsko okno - položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na žrtve komunističkih zločina." Gdje su nam bili predstavnici SDP-a, HNS-a, IDS-a? Gdje su Vesna Terselic i Zoran Pusic?

VL
BO
bozomih
09:27 06.09.2015.

Jadno je na koji način komentatori sa petokrakom u glavi omalovažavaju žrtve, istonkao i njihovi očevi ibdjedovi u svoje vrijeme. Pa daj reci što je tunistina i sa čim se ne slažeš. Na ovaj način samo ljude animiraš da bududu još više ustrajni u svom stavu i interesu. Komunistička povijest je u velika laž, a ovakvi komentarinsluže samo za obranu laži.

VL
DV
dvauosam
11:55 06.09.2015.

i onda taj tito najveći zločinac u povjesti ,koji je dao ljude žive zakopati ima svoj trg u Zagrebu.Za nadati se da neće još dugo najljepši trg u Zagrebu nositi ime komunističkog zločinca.

VL
BR
braveheart11
09:57 06.09.2015.

kada je Tudjman pricao o unutarnjem neprijatelju i xrnim vrgaovima...svi smo ga smatrali starim senilnim konjem. No kako vrijeme odmice i istina izlazi na vidjelo.

VL
AS
ante_slavonac
08:28 06.09.2015.

E ovo nije za komentiranje jer je veliki brat puno važnija tema.Moramo znati što se dogodilo tada kako bi mogli zaključiti taj dio povijesti.

VL
MA
-Marsijanac-
15:50 06.09.2015.

Gospodo /drugovi iz SDP-a vi ste pravni nasljednici KPH. Pobili ste 250,000 Hrvata poslije WWII. Sa njihovih tijela skidali ste lancice,odsjecali prste sa prstenjem ,vadili zlatne zube. Prisvojili ste imovinu pobijenih ukljucujuci stotinjak Zidova ,koji su slobodno poslovali u vrijememe NDH. Uselili ste se u njihove vile. Dolaskom demokracije postali ste finacijski najjaca stranka Hrvatske. Gdje je taj silan novac ,gdje je zlato ,drugovi ???????????????????????????????? Uvijek ste imali i po $10,000- $ 60,000 za ubojstvo svakog Hrvata u dijaspori, besplatne drzavne stanove za ubojice… Zna li bilo tko od bivsih komunista i udbasa ista o tome?

VL
SL
stipe.lasic11
13:53 06.09.2015.

Zataskano kao i sve ostalo sta su drug tito i njegove pristase radile partizani su 'dobra'vojska bili

VL
Avatar BraBar
BraBar
09:30 06.09.2015.

uvik.kontra, Uopce nije bitno dali su UDBA-si iz HDZ-a ili SDP-a ili bilo koje druge stranke. Bitno je da priznajete da su to UDBA-si.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
17:35 06.09.2015.

"Većinom se radi o civilima, naročito ženama i djeci"....ups...kaj bi nam mogli na ovo reč drugovi Stipe Garavi i Ive Lignjavi ???

VL
GU
gustirna
19:55 06.09.2015.

A kod nas postoje mediji koji ne pricaju o ovim genocidnim antifasistickim koljacima....kod nas postoji udbaska udruga dokumenta koji nikada nisu spomenuli zivu zatrpanu djecu ali godinama laprdaju o djevojcici zec...kod nas postoju udbokomunisticka udruga o suocavanju sa prosloscu...i jos more ovakvih jadnika....jadna im majka udbokomunisticka koljacka.....lustracija odmah.

VL
Avatar komentator.zgb
komentator.zgb
10:00 06.09.2015.

Kao da smo mala djeca koja ne znaju pravu istinu.. Zapamtite i vi jednom.. Mi znamo da su ustaše i partizani ubijali i nevine. Zbog toga Vam svima treba suditi

VL
MA
Malenkost
09:41 06.09.2015.

Udba i danas na vlasti te zbog tog nece biti lustracije. Nema razlike kod masovnih ubojstava svi su isti- Ustase-Partizani i Cetnici. Lustracija! Bez postede - imena u javnost zrtava i zlikovaca bez obzira na njihove oznake. Bez Lustracije necee biti buducnosti!! Banda udbaska je ne da. Infiltrirani su u sve politicke Partije- izgleda u HDZu najvise. Kolinda je obecala Lustraciju ali suti. Kako sam se nadao da ce se usuditi - ali sam se razocarao i mrzim je. Sramota da jedna Drzava stiti ubojice ma kava odlicja da su nosili. Pfuji.

VL
RA
rabo
08:08 06.09.2015.

Tito je bio Srbin iz Valjeva, to cete tek otkriti i staviti u knjige

VL
OD
odraneol
10:39 06.09.2015.

A zašto nitko ne odaje počast pobijenim čuvarima nacističkih konc-logora?

VL
CH
chemica
13:37 06.09.2015.

Da, sigurno, žene i djeca, a sve puno vojnih opasača i ostataka uniformi. Postoji popis žrtava Jasenovca sa spolom i godinama rođenja, postoji i onaj Dotrščine, ali nikako da napokon saznamo koju su to djecu pobili Partizani. Hm, možda i nisu već je sve skupa samo ustaška propaganda? U jami je završilo samo ono što je imalo šahovnicu na glavi ili je pak surađivalo s izrodima. To što si u ustaškoj uniformi samo skupljao jaja po selu, nije ti spasilo glavu. Hop pa na prvu šljivu. Tako su radili Partizani kod nas, u Zagrebu. Zbog čega bi djecu ubijali, pobogu. Zar su surađivala s okupatorom? Svašta. Tako je to kada krvoloci pokušavaju umanjiti vlastite zločine optužujući drugu stranu za iste.

VL
DU
Deleted user
11:38 06.09.2015.

tako će jednoga dana i potomci isilovaca govoriti kako se druga strana okrutno obračunavala s njihovim precima, vojnicima, ali i civilima, ženom i djecom ...

VL
IC
Icek53
08:54 06.09.2015.

Sve su to prljave igre radi izbora i bjezanje od velikih problema-sirotinje.

VL
SL
slovenc007
09:01 06.09.2015.

To je sve ništa protiv toga šta su uradile ustaše! Njihove jame su mnogo punije! I krvnika u jami nemožemo jednačiti sa nedužnim žrtvama u jami!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.