Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabrani predsjednik u sisku

Josipović: Imam potporu branitelja za objavu registra hrvatskih branitelja

josipović
Nikola Čutuk/PIXSELL
05.02.2010.
u 11:29

- Pritom ne znači da one koji nisu nosili pušku, a imaju status treba brisati iz registra, mnogi su zaslužni za pobjedu, ali branitelji s puškom, na bojišnici, trebaju se posebno istaknuti, naglasio je Josipović.

SISAK - Izabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je posjetio Sisak. Sastao se s sisačko-moslavačkom županicom Marinom Lovrić Merzel koja ga je upoznala s aktualnim stanjem u županiji te sa sisačkim gradonačelnikom Dinkom Pintarićem. U nastavku posjeta Sisku Josipović je pohodio Biskupiju gdje se sastao s biskupom Vladom Košićem čije će se ustoličenje održati u subotu uz veliku svečanost koju organiziraju Crkva i Siščani.

Razgovarajući s novinarima, na upit o stanju u Hrvatskim oružanim snagama, Josipović je istaknuo kako Hrvatska kao članica NATO-a ima obvezu brojčano smanjiti oružane snage, ali tehnološki ih unaprijediti.

- U rebalansu državnog proračuna smanjena su sredstva za vojsku, što znači da će se obnova plovila za mornaricu i zrakoplova za zrakoplovstvo odgoditi. U zrakoplovstvu bi trebalo do 2013. godine obnoviti ili nabaviti nove zrakoplove jer sadašnjima tada istječe rok korištenja za potrebe za koje su namijenjeni - kazao je Josipović.

Na upit o objavi registra hrvatskih branitelja, istaknuo je kako ima potporu branitelja za objavu.

- Pritom ne znači da one koji nisu nosili pušku, a imaju status treba brisati iz registra, mnogi su zaslužni za pobjedu, ali branitelji s puškom, na bojišnici, trebaju se posebno istaknuti - naglasio je Josipović. Izrazio je nadu kako će Sisak konačno dobiti čisti zrak i neće u javnosti biti doživljavan kao grad u kojem se obolijeva od malignih i plućnih bolesti.

Komentara 88

XN
xnet0822
12:48 05.02.2010.

Pa objavite, ako ga imate ! Da vidimo tko je bio \"branitelj\", a tko branitelj ! Neka istina konačno izađe na vidjelo, pa da krenemo u oduzimanje mirovina lažnim braniteljima !

MM
Mladen Miletić
11:45 05.02.2010.

Ovo je lijepo počinje lov na ne branitelje= lopine , ali trebalo bi i one pozatvarati kada se ustanovi kako i tko im je omogučio da na taj način varaju iskorištavati državu narod i sramotiti prave branitelje...

XN
xnet0822
05:11 24.04.2010.

Admine, a što si obrisao moj komentar ha ? Ovim sam dao do znanja zato što je M**** prijavljen redakciji VL-a, a umjesto njegovih ste obrisali moj komentar - ZAŠTO ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije