Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Još nije počela gradnja kuća za 450 eura po kvadratu

'03.05.2010., Cakovec- vrtka Znidaric konzulting iz Cakovca u doba recesije gradit ce 100 kuca u nizu na podrucju prigradskog naselja Ivanovec. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
17.03.2013.
u 10:25

Žnidarić konzalting želi ubrzati uređenje komunalne infrastrukture u dijelu sela u kojem je još prije dvije godine trebala početi gradnja kuća


Tvrtka Vrtovi Ivanovca d.o.o. spremna je darovati Gradu Čakovcu 7787 četvornih metara zemljišta u Ivanovcu, a još 7787 kvadrata zamijeniti za zemljište kod autobusne postaje u Čakovcu i na Sajmištu. To nije sve. Gradu su spremni darovati i dosad ishođenu dokumentaciju. Tim neobičnim potezom investitori u izgradnju stotinu kuća navodno žele ubrzati postupak uređenja komunalne infrastrukture u dijelu Ivanovca u kojem je još prije dvije godine trebala početi gradnja stambenih objekata na oko 13 hektara.

Tvrtka Žnidarić konzalting iz Čakovca, koja stoji iza projekta \"Vrtovi Ivanovca\", prije nekoliko godina krenula je u jaku medijsku kampanju, nudeći kuće za 470 eura po kvadratu za rohbau ili 850 eura za ključ u ruke. Oglas je zainteresirao mnoge mlade obitelji. Tvrtka je pokupovala zemljište i najavljivala da će gradnja kuća u nizu početi do ljeta 2011. godine. No, ništa od toga. Gradonačelnik Branko Šalamon (SDP), koji je otpočetka podržavao projekt za razliku od dijela mještana, napominje da postoji javni interes da se na području Ivanovca omogući gradnja stambenih objekata i potakne oživljavanje tržišta nekretnina. Prihvatit će, kaže, darovano zemljište, no za dio za koji se predlaže zamjena spreman je ponuditi samo zemljište na Sajmištu, a ne i 500 četvornih metara kod autobusnog kolodvora, za koje je tvrtka također zainteresirana.

Inače, darovano zemljište i ono ponuđeno u zamjenu, ukupne površine preko 15.000 kvadrata, namijenjeno je za ceste, plinsku stanicu ili trafostanicu te zelene površine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije