Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Grabar-Kitarović: Drago mi je da su razgovori započeli, HDSSB: Očekivali smo danas kraj prosvjeda

branitelji, milanović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.06.2015.
u 19:27

Mislimo da je ovim sastankom pokazana dobra volja sa strane premijera i ministara iz Vlade, rekao je Josip Salapić (HDSSB)

Današnji sastanak predstavnika branitelja s premijerom Zoranom Milanovićem, ministrom branitelja Predragom Matićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem komentirali su neki saborski zastupnici i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović (predsjednica RH):

Drago mi je da su razgovori predstavnika Vlade i branitelja započeli jer taj se problem mora riješiti.

Gordan Jandroković (HDZ):

Uime HDZ-a mogu izraziti zadovoljstvo današnjim sastankom i početkom razgovora, i sadržajem tog razgovora. Potpuno je jasno da je on bio nužan i velika je šteta da se nije dogodio još davno prije. Predstavnici branitelja vrlo dobro su artikulirali svoje stavove, zahtjeve i potrebe, pa i frustracije. Postupili su vrlo odgovorno i nisu došli ni s kakvim ultimatumima. I očito je da se samo dijalogom s predstavnicima državnih institucija ta otvorena pitanja mogu riješiti. Premijer je danas rekao i da branitelji nisu politikanti i da tu nema stranačke politike. Dakle, demantirao je sam sebe, prvu potpredsjednicu Pusić, Stazića, Peđu Grbina, ministra Matića. Sve one koju su u zadnjih nekoliko dana neprimjereno, vrlo agresivno i grubo optuživali HDZ da stoji iza prosvjeda.

Franko Vidović (SDP):

Sastanak je prošao u pozitivnom ozračju. Cijela javnost vidjela je zahtjeve prosvjednika i na njoj je da procijeni jesu li oni bili dovoljno dobar razlog za ovakav intenzitet prosvjeda. S druge strane, očito je da su se razgovori vodili sve vrijeme. To je bilo evidentno iz svega što je rečeno od ministra i dijela branitelja koji prosvjeduju. Šator će očito ostati u Savskoj dok oni koji su organizirali prosvjed ne ocijene da je vrijeme da se razmontira.

Boris Blažeković (HNS):

Krajnje je vrijeme da ti dečki konačno odu doma i čuvaju svoje zdravlje. O svemu što ih brine mogu se žaliti u svom ministarstvu, koje je posvećeno samo njima. Oni zaslužuju sve, ali treba biti svjestan cijele situacije u državi. Imaju 6 milijardi kuna koje zaslužuju, ali nemojmo tražiti kruha preko pogače, sve ima svoje granice. A osim toga, imaju najboljeg ministra kojeg će ikada moći imati.

Josip Salapić (HDSSB):

Mislimo da je ovim sastankom pokazana dobra volja sa strane premijera i ministara iz Vlade. Premijer nije znao za neke nelogičnosti, ali očekivali smo da će danas biti kraj prosvjeda i da će se nastaviti pravna bitka kroz bolje zakone i kroz Hrvatski sabor. Ipak se radi se o ugroženom zdravlju 100-postotnih invalida, nehumanim uvjetima u kojima oni žive 225 dana i ako se nastavi dalje, sami sebi ugrožavaju zdravlje.

Branko Vukšić (nezavisni):

Koristan sastanak koji je pokazao i pravo lice vlasti i pravo lice onih koji zastupaju jedan dio branitelja i sad se treba smiriti situacija, jer odašilju u svijet sliku da smo militantna zemlja. Gospodin Milanović je bio vrlo dobar, koncizan i vidi se da nije protiv branitelja. Dobro je što je izrekao da ne smatra da su branitelji razbojnička banda, a da oni nisu nenarodna vlast. Nemaju nikakvog razloga biti dalje u Savskoj 66, znači HDZ ih još nije odlučio povući.

>> Milanović: Nadam se da vjerujete da ćemo vam pomoći – evo ruka!

>> Mogli smo i Kotromanović i ja doći u odorama, možda bismo imali više odličja

>> Glogoški nakon sastanka: Prosvjed se nastavlja – šator i dalje ostaje!

Komentara 166

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:21 01.06.2015.

Listu agresorske i okupatorske vojske na sunce!

VO
volimhrvatsku
17:17 01.06.2015.

ne znam nešto se u zadnje vrijeme HDSSB prečesto slaže s SDP-om ,najavljuju li to oni nekakvu koaliciju možda ????

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:20 01.06.2015.

Partija je u čudu: vidjeli su da se može razgovarati i s onima koji ne misle kao oni. Do sada su u Partiji učili da se razgovara samo s onima koji misle jednako (loše).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije