Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostala bez smještaja

Ja i kći nemamo kamo. Bitno mi je da je ona odjevena i sita

\'03.06.2011., Sisak - Samohrana majka Mirsada Mahmudagic(gluha) zbog neplacanja sobe u samackom hotelu izbacena je na ulicu i sa kcerkom nema gdje zivjeti.(DIJETE NA SLICI,ZAMUTITI LICE) Photo:Nikola
Nikola Čutuk/PIXSELL
07.06.2011.
u 16:06

Posao je pokušavala naći, ali nagluhu osobu nitko ne želi zaposliti. Pomoćna je kuharica

Bez krova nad glavom prije nekoliko dana ostala je nezaposlena samohrana majka Mirsada Mahmutagić iz Siska. Kamo će sada sa svojom 2,5-godišnjom djevojčicom Amirom, ne zna ni sama.

Smanjili joj naknadu

Amirina oca napustila je jer je imao problema s alkoholom. Iako je nekoliko dana provela u roditeljskom domu, tamo ne može ostati jer se u malom stančiću već stiska šest osoba, pa za nju i Amiru mjesta jednostavno nema. Nema ni prijatelja kod kojih može privremeno odsjesti. Posjednje tri godine provela je u tzv. samačkom stanu, a da mora izaći naložili su joj prije desetak dana.

– Nisam platila stanarinu posljednjih pet mjeseci, nisam imala od čega. Imam samo 1.800 kuna primanja mjesečno, a stan i režije stajali su me 1.200 – objašnjava Mirsada. Ne bježi od obveza, ali traži nešto prihvatljivije s obzirom na svoje mogućnosti.

– Prije sam si mogla priuštiti stan jer sam imala veću socijalnu naknadu, no ona se smanjila na 300 kuna jer sam počela dobivati alimentaciju od 1.200 kuna. Pored toga dobivam još 300 kuna dječjeg doplatka i od toga živimo – kaže 24-godišnjakinja. Nije, kaže, imala ni da plati dio troškova za stan, jer se morala brinuti da kćeri ništa ne nedostaje.

– Bitno mi je samo da je ona sita i odjevena, samo do toga mi je stalo – kroz suze pričala je Mirsada. Posao je pokušavala naći, ali nagluhu osobu nitko ne želi zaposliti. Po struci je pomoćna kuharica, ali odavno je izgubila nadu da će u toj profesiji ikada raditi. Predala je molbu Gradu Sisku za socijalni smještaj, no kaže kako su joj poručili da praznih stanova nema.

– Ne znam kako ih nema, kad znam za nekoliko u kojima nitko ne živi – tvrdi mlada majka.

Odgovor nije stigao

Na novinarski upit kako mogu pomoći Mirsadi Mahmutagić, odgovor iz Grada Siska nije stigao. Bila bi i podstanarka, ako ju je netko voljan primiti. I dok čeka da joj se sreća osmijehne, sa strepnjom očekuje noć jer ne zna hoće li je provesti gledajući u zvijezde ili četiri zida i strop.

– Bojim se zbog svega da mi ne oduzmu Amiru, ne bih to preživjela – uplašeno će Mirsada. Institucijama će se obraćati i dalje i boriti se do kraja da svojoj curici osigura dobar život.

Komentara 5

Avatar zlica_od_opaka
zlica_od_opaka
16:32 08.06.2011.

Zar ženu u takvoj situaciji istjerati na ulicu? Srami se Pintariću!

OB
-obrisani-
21:24 08.06.2011.

Gdje su sad oni koji zastupaju obitelji i djecu? Gdje su dusebriznici koji zele povecanje nataliteta u Hrvatsoj? Gdje je Crkva? Evo, zivo dijete nema krova nad glavom. Nije rijec o jajnoj stanici ili o embriju! ZIVO DIJETE! Da vas vidim...

Avatar broz
broz
23:00 08.06.2011.

sramota.i da ja sada koji nemam ni ovih 1200 kuna prihoda dam oglas da prodajem bubreg,odmah bi mi policija pozvonila na vrata.s kojim pravom drugovi?snalazim se kako znam.mala pomogao bih ti,ali jednostavno mislim da ni sebi više ne mogu pomoći.(svejednoedno ako tko zna za kakvu internet stranicu u vezi ovog gore,neka javi).samome ne pitajte i ne osuđujte kako imam internet.dobar susjed i onaj wireless.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije