Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENA 14. IZLOŽBA INOVACIJA IKA 2021

Izložena inovativna rješenja mladih karlovačkih kreativaca

U Karlovcu je otvorena tradicionalna 14. izložba inovacija iKA 2021.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
22.09.2021.
u 13:59

Učenici Tehničke škole Karlovac kao domaćina izložbe sudjeluju i na dvije radionice – Izrada mobilnog robota „Roko“

U Tehničkoj školi Karlovac otvorena je tradicionalna 14. izložba inovacija iKA 2021., na kojoj je ove godine svoje izume i inovacije izložilo 50-ak autora iz udruga inovatora diljem Hrvatske, ali i iz susjednih Bosne i Hercegovine i Slovenije. Izložba je otvorena do 24. rujna.

– Bijenalna izložba inovacija iKA zajednička je dugogodišnja aktivnost HGK Županijske komore Karlovac i Udruge inovatora Karlovačke županije. Na ovom, 14. izdanju izložbe možete razgledati pedesetak inovacija čiji su autori karlovački inovatori i poduzetnici te članovi partnerskih inovatorskih udruga – kazao je Zlatko Kuzman, predsjednik županijskog HGK i predsjednik Organizacijskog odbora iKA-e.

Kao i svake godine, iKa je mjesto gdje se mogu razgledati brojne inovacije koje su već nagrađivane na svjetskim izložbama inovacija, a neki su već i u primjeni u proizvodnji, poput inovacija karlovačke tvornice HS Produkt. Osim njih, svoje inovacije koje su već u proizvodnji izlažu i Aquaestil Plus, ali i Tvornica turbina Karlovac i brojne druge tvrtke. Svake godine na iKA-i svoje inovacije i inovativna rješenja izlažu i mladi srednjoškolci, kreativci i budući inovatori, i to iz Tehničke škole Karlovac, Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, koji su izložili zanimljiv drveni motor, Obrtničke i tehničke škole Ogulin te studenti Veleučilišta u Karlovcu.

Učenici Tehničke škole Karlovac kao domaćina izložbe sudjeluju i na dvije radionice – Izrada mobilnog robota „Roko“, koje je županijska Udruga inovatora za njih organizirala u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske.

Na radionicama u trajanju od dva školska sata učenici će se uz pomoć mentora Zvonimira Vađona upoznati s osnovama robotike i programiranja, a izrađene mobilne robote zadržat će za daljnje korištenje i učenje. 

>> VIDEO Drama na Kanarima: Vulkan i dalje izbacuje lavu koja ide prema obali i izaziva novu opasnost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije