Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbor Romane Jerković za predsjednicu GO SDP-a priznanje je riječkom SDP-u

Ustvrdio je kako Romana Jerković ispunjava sve kriterije za predsjednicu Glavnog odbora te ima potrebne političke i stručne reference.
25. travnja 2016. u 12:37 2 komentara 313 prikaza
Zlatko Komadina
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Primorsko-goranski župan i bivši kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina čestitao je danas riječkoj SDP-ovki Romani Jerković na izboru za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a.

- Mislim da je to priznanje SDP-u  Rijeke i Primorsko-goranske županije za doprinos razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj - rekao je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi, dodajući da R. Jerković ispunjava sve kriterije za predsjednicu i ima političke i stručne refrence.  

Članovi novoizabranog SDP-ovog Glavnog odbora u subotu su na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu izabrali Romanu Jerković, a za potpredsjednike Domagoja Hajdukovića i Željka Kolara.

Komadina je, rekao je, na raspolaganju doprinijeti daljnjem razvoju socijaldemokracije u Hrvatskoj, a na pitanje očekuje li da će biti angažiran u nekom od stranačkih savjeta odgovorio je "o tom potom".

Govoreći o županijskim temama, najavio je da će za 47 civilnih udruga u županiji biti raspoređeno ukupno 750.000 kuna, a veći dio dobit će udruge antifašističkih boraca, udruge iz Domovinskog rata te Matica umirovljenika.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin najavila je da se u školskoj godini 2016./2017. u prve razrede srednjih škola u županiji planira upisati ukupno 2928 učenika u 125 razrednih odjela i ukupno 88 programa. Ove godine planira se upisati 70 učenika manje nego prethodne godine, a odgovor resornog ministarstva na plan upisa očekuje se tijekom svibnja.

Po riječima pročelnice Upravnog odjela za turizam Melite Raukar, županija će sufinancirati devet kapitalnih projekata razvoja turizma u 2016. s ukupno 700.000 kuna, a  novac će dobiti gradovi i općine koji su kandidirali svoje projekte, kao što su uređenje šetnica, vježbališta, sanjkališta i drugo. 

>> Romana Jerković predsjednica Glavnog odbora SDP-a

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Mimizo:

    e moj komadina koje udruge antifašističkih boraca kad je završio 2 svj rat možda su tada bili bebe bombaši hahahaha

  • Avatar kravata
    kravata:

    Ajde komadina vrati rijeku na pravi put za hrvatsku.