Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENAC OPTUŽEN ZA KRIJUMČARENJE

Iz Rusije dovezao kamion sa staklom u kojem je bilo 2,2 milijuna komada cigareta

granični prijelaz
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
08.05.2020.
u 09:35

Optužen je da je proračun RH oštetio za 2,1 milijun kuna, u optužnici se traži da se taj iznos oduzme od optuženika

Državljanin Slovenije (36) optužen je za krijumčarenje cigareta, a optužnicu je protiv njega podiglo  Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu. Tereti ga se da je 12. veljače 2018. u 18,48  na graničnom prijelazu Goričan ušao u Hrvatsku. Vozio je kamion s prikolicom i dolazio je iz Rusije, a prema popratnoj dokumentaciji prevozio  je staklo. No među četrnaest okvira natovarenih staklom  bile su skrivene cigarete. Točnije ukupno 2.272.200 zapakiranih komada cigareta.

Nadalje, 36-godišnjak se tereti  da je 19. veljače 2018. u prostorima Carinskog ureda Zagreb na Zapadnom kolodvoru, carinicima prijavio samo da uvozi pošiljku s 14 okvira natovarenih staklom. Kada je roba puštena u promet, on je uskladištio sedam okvira sa staklom u kojima je  skriveno 1.772,200 komada.

Što se tiče preostalih sedam okvira u kojima je bilo skriveno oko 500.000 komada cigareta, njih je izvezao iz RH, namjeravajući ih uvesti u Ujedinjeno Kraljevstvo. Optužen je da je proračun RH oštetio za 2,1 milijun kuna, u optužnici se traži dase taj iznos oduzme od optuženika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije