Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
solidarnost

Iz doline Neretve 10 tona mandarina za socijalno ugrožene Vukovarce

mandarine
Foto: Branimir Bradarić
1/2
13.12.2013.
u 07:00

Zamjenici dubrovačko-neretvanskog župana dopremili su u Vukovar donaciju mandarina, u okviru akcije Božićni poklon Vukovaru od Dubrovačko-srijemske županije, koja se održava već četvrtu godinu

Zamjenici župana Dubrovačko–neretvanske županije Marija Vučković i Davorko Obuljen predali su danas zamjeniku župana Vukovarsko–srijemske županije Željku Cirbi donaciju od 10,5 tona mandarina. Mandarine su povodom predstojećih blagdana donirane u okviru akcije Božićni poklon Vukovaru od Dubrovačko–neretvanske županije.

Inače, radi se o akciji koja se održava četvrtu godinu zaredom i, kako je rečeno, dokaz je povezanosti najjužnije i najistočnije hrvatske županije u ovo predblagdansko vrijeme. Odmah nakon što je pristigla u Vukovar donacija je proslijeđena u vukovarski Caritas i humanitarnim udrugama koje će potom donirane mandarine predati socijalno ugroženim obiteljima.

Početkom ovoga mjeseca započela je i provedba akcije pod nazivom Kruh sv. Elizabete kojoj je cilj prikupiti što veće količine hrane, odjeće i drugih sredstava neophodnih za život a s ciljem pomoći socijalno najugroženijim vukovarskim obiteljima.

Cilj je prikupiti 1000 paketa za isto toliko obitelji i učiniti tisuću radosti. Na popisu vukovarskog Caritasa trenutno se nalazi 2317 osoba ali se ta brojka iz mjeseca u mjesec povećava. Među njima je i velik broj djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije