Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANEC Načelnici i gradonačelnici na sastanku s ravnateljem Doma zdravlja

Ivancu treba vratiti punkt dežurstva opće medicine

26.02.2009.
u 16:29

- Budući da Hitna medicinska pomoć u Ivancu jedina u županiji radi ispod zakonom propisanih standarda, što znači da županijski Dom zdravlja i njegov osnivač ne poštuju pravilnike i standarde što ih je donio HZZO, zahtijevamo od njihovih vodstava da uočene nepravilnosti korigiraju i osiguraju stanovništvu ivanečke regije pravo na zdravstvenu zaštitu pod istim uvjetima.

Također tražimo da se Ivancu vrati punkt dežurstva opće, odnosno obiteljske medicine, koji je ukinut prije četiri godine. Ako Varaždinska županija po zakonu ima pravo na formiranje triju punktova dežurstava, pri čemu troškove njihova rada pokriva država, nije jasno zbog čega za područje cijele županije radi samo jedan!

To se, među ostalim, ističe u promemoriji s današnjeg zajedničkog sastanka načelnika i gradonačelnika Ivanca, Lepoglave, Bednje, Klenovnika, Donje Voće i Maruševca s ravnateljem i voditeljem službe Hitne medicinske pomoći županijskog Doma zdravlja dr. Pavom Perkovićem i dr. Stjepanom Ćusekom.

Iako je ravnatelj Perković pokušao uvjeriti sugovornike u to da se ne bi smjelo ništa ukinuti i da će se reformom poboljšati zdravstvene usluge, na kraju je kazao da ne zna što će se dogoditi nakon što se djelatnost Hitne izdvoji iz domova zdravlja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije