Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VOLIM MALVAZIJU, ALI I TERAN'

Ivan Jakovčić ostao bez vozačke jer je vozio pijan, evo koliko je 'napuhao'

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
07.09.2021.
u 12:49

Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku pogrešku što sam u takvom stanju sjeo za volan, kaže bivši istarski župan i europarlamentarac

Bivši istarski župan i europarlamentarac Ivan Jakovčić ostao je bez vozačke dozvole zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Glas Istre doznaje da je napuhao 1,61 promil alkohola, za što je predviđena novčana kazna između 10 i 20 tisuća kuna te oduzimanje vozačke dozvole.

Jakovčić kaže kako je on ''običan Istrijan koji voli malvaziju i teran''.

– To znaju svi oni koji me poznaju, kao što znaju i da uz dobro društvo i dobar zalogaj, uvijek u normalnim granicama, znam i volim i uživati u njima. Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku pogrešku što sam u takvom stanju sjeo za volan. Kako se radilo o vrlo maloj udaljenosti, odlučio sam odvesti se sam do Rovinja, međutim očito sam vozio presporo pa me na tom putu zaustavila policija. Istina je da sam napuhao više od dozvoljenoga – rekao je.

Kaznu je, kaže, platio odmah idućeg jutra te je trenutačno bez vozačke dozvole.

– Žao mi je što se to dogodilo, ali upravo zato što sam kriv, znam da trebam odgovarati, kao i svatko drugi. Dežurni moralizatori mogu oko toga ispredati kojekakve svoje priče i teorije zavjere, a ja se nadam da me neće previše osuđivati naši Istrijani koji uglavnom vole ono što i ja volim. Ja sam iz ove situacije definitivno naučio dvije stvari. Prvu, kada si u najdražem društvu, nastavi se zabavljati i nemoj popuštati te drugu, kad se to druženje konačno privede kraju, nemoj nikad sjedati sam za volan već uvijek za prijevoz doma pozovi taksi ili prijatelja – rekao je Jakovčić.

Komentara 34

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:14 07.09.2021.

Sreca mu da ga nisu testirali na druge supstance. Tome je vise od 20 g coca al ne kola najdraze prehrambeno sredstvo.

DU
Deleted user
13:03 07.09.2021.

Je li ovo onaj seloposjednik ?

DU
Deleted user
13:13 07.09.2021.

Pa kaj taj još nije u pržunu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije